Nvidia Tegra 4: výkon odhalen v benchmarcích

Nvidia Tegra 4: výkon odhalen v benchmarcích
2013-02-26T06:58:05+02:00
• 26. 2. 2013
2

Supervýkonný čip Nvidia Tegra 4 byl uveden na veletrhu CES2013. Jedná se o čip používající čtyři jádra Cortex A15, který je vyráběn 28nm technologií. Už při uvedení bylo jasné a také tak bylo prezentováno, že tento čip přinese novou dimenzi hlavně po stránce herního výkonu. Zatím jsme však stále neměli v ruce výsledky z reálných testů.

Tegra-4-Chip-Shot-Low-Resolution
Lidé ze serveru Engadget měli možnost provést pár takových testů prostřednictvím referenčních zařízení přímo do Nvidie. Benchmark testy samozřejmě nedokážou úplně přesně simulovat skutečný výkon, nicméně pro změření a vykreslení určité představy jsou dostatečné.

tegra4
Tegra 4 prošla testy Quadrant, An Tu Tu, Sun Spider a CF-Bench a z výsledků je jasné, že tento čip lámal rekordy na všech frontách. Tegra 4 byla porovnána se starším čipem Tegra 3 osazeným v tabletu Sony Xperia S a v Asusu Transformer Pad Infinity. V benchmarku Quadrant získala Tegra 4 vysokých 16 436 bodů a v An Tu Tu dosáhla na 36 305 bodů, což je zhruba tří či čtyřnásobný nárůst výkonu. Obzvlášť ohromující výsledek dosáhl čip v testu Sun Spider.

Vzhledem k tomu, že první zařízení s Tegrou 4 můžeme očekávat v druhé polovině tohoto roku, musíme si na otestovaní v běžném provozu ještě nějaký čas počkat, nicméně už tyto výsledky napovídají tomu, že se můžeme těšit na opravdu výkonná zařízení.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Lukáš Václavík

26. 2. 2013, 18:50

kéž by byla i v dalším nexusu 7

Josef Jiřík

26. 2. 2013, 15:32

Výkonná zařízení s výkonnou cenovkou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat