NPD Group: 37 % uživatelů přenáší práci z PC do mobilu

NPD Group: 37 % uživatelů přenáší práci z PC do mobilu
2013-02-17T08:41:15+02:00
• 17. 2. 2013

Navštěvovaný obsah na internetu se podle nejnovější studie pomalu přesouvá z počítačů do mobilních zařízení. Společnost NPD Group ve svém výzkumu přišla s překvapivým výsledkem, že 37 % počítačových uživatelů raději přechází za stejným obsahem na jejich tablet nebo chytrý telefon.

Smartdevices

Dvě nejčastější činnosti, které uživatelé přesouvají z počítačů na vlastní chytrá zařízení, je prohlížení Facebooku a různých webových stránek. 27 % majitelů tabletů uvedlo, že používá počítač méně často pro přístup k internetu a 20 % z nich pro přístup k Facebooku. Mezi jejich nejpopulárnější aktivy patří hraní her zdarma, čtení knih a časopisů.

Co se týče uživatelů mobilních zařízení, tak 27 % z nich upustilo z počítačů v případě Facebooku i samotného internetu. Počítač k procházení internetu využívá 75 % uživatelů, následuje prohlížení přes chytrý telefon s 61 % a nakonec přes tablet s 53 %. Prohlížení Facebooku dopadlo ve stejném pořadí, čili 63 % přes počítač, 55 % pro chytrý telefon a 39 % patří tabletu.

Tato zmíněná chytrá zařízení nejsou jediná, která ubírají využití klasickým počítačům. O slovo se hlásí i chytré televize s připojením k internetu. Analýza odkryla 21 % uživatelů, jejíž sledování služeb, jako je Netflix, Hulu nebo Amazon Instant Video, se přesunulo přímo od počítače.

Zdroje: intomobile.com, npd.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat