Nokia zřejmě ukončí dodávku součástek od Samsungu

Nokia zřejmě ukončí dodávku součástek od Samsungu
2013-02-17T08:50:47+02:00
• 17. 2. 2013

Již nějakou dobu se proslýchá, že Apple pomalu ukončuje závislost na Samsungu. Prozatím to obě společnosti vyvracejí a tvrdí, že je vše při starém. Na druhou stranu tu jsou indície, že se tomu tak opravdu děje. Jedná se o zajímavý vztah, kdy obě firmy spolupracují, ale zároveň se střetávají u soudu kvůli patentům. Nyní se ukazuje, že Apple nebude jedinou společností, která chce svou závislost na korejském výrobci snížit.

samsung-galaxy-s3-vs-nokia-lumia-900

Dalším má být Nokia, která se poohlíží po jiném dodavateli. Prozatím není jasně řečeno, proč se tomu tak děje, ale ze spekulací vyplývá, že finský výrobce má podezření na krádeže technologií a nápadů. Bohužel se nic nepotvrdilo a firmy mlčí. Dokonce neexistuje ani žaloba nebo jiný dokument potvrzující spekulace. V tuto chvíli roste napětí mezi Nokií a Samsungem, ale zřejmě nedojde k otevřenému právnímu sporu, jelikož by to finský výrobce nemusel přežít ve zdraví.

Asi si říkáte, co měl údajně Samsung ukrást od Nokie. Mělo by se jednat o technologii kolem OLED displejů, ale v tomto ohledu by asi každého zajímalo, která technologie měla být ukradena. Korejský výrobce v tomto sektoru investuje neuvěřitelné prostředky do vývoje a zároveň se jedná o klíčovou výrobu pro jeho smartphony.

Pokud by Nokia nutně chtěla odejít, tak by jí to v tuto chvíli nemuselo vůbec pomoci. Nedávno teprve vykázala po dlouhé době nějaké zisky a nyní se musí zaměřit na stabilizaci příjmů. O růstu samotném ani nemluvě. Pokud se na daný problém podíváme z pohledu Samsungu, tak by mu takový odchod Nokie ani velice neublížil. Sám produkuje víc smartphonů, než co dokáže v tuto chvíli prodat finská společnost.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat