Nový patent Applu je zaměřen na zabezpečení iPhonu

Nový patent Applu je zaměřen na zabezpečení iPhonu
2013-02-08T11:00:56+02:00
• 8. 2. 2013

Všude kolem nás se neustále objevují varování, která jednoznačně říkají, že si máte chránit svá data. To se samozřejmě týká vašeho smartphonu nebo tabletu. Mnoho z nás používá jednoduchý znak pro odemknutí, což je sice rychlá cesta, ale na nevyčištěném displeji můžete vypozorovat tažení prstu. PIN se dá taktéž uhádnout a stejně nikdy nemůžete mít jistotu, že jej někdo nerozpozná. Nyní se ale objevuje patent Applu, který je tak jednoduchý, až je možná perfektní.

Apple-image-unlock-patent-1-

Patentová přihláška byla podána v roce 2011 a je zaměřena na odemknutí vašeho iPhonu, iPadu nebo Macu. Celý systém je popsán velmi jednoduše a i tak působí. Pokud se budete chtít dostat do zařízení, budete muset projít přes bezpečnostní otázku.

Na displeji se vám zobrazí nějaká fotka a vy budete muset vybrat správnou odpověď z mnoha zobrazených pod fotografií. Druhá možnost je o něco jednodušší, jelikož bude stačit vyslovit odpověď. iOS zařízení rozpozná, co jste řekli, a pokud je odpověď správná, tak se zařízení odemkne. V tomto momentu můžete namítnout, že by vás někdo slyšel, ale celý systém je poměrně flexibilní.

Zřejmě celý systém nastavíte výběrem několika fotografií, na kterých budou vaši přátelé. Následně si mobil vybere vždy jednu z nich a vy budete muset třeba vyslovit jméno dotyčného člověka. Ovšem se nemusí jednat jen o vaše přátele. Ve fotografiích může být cokoliv a ke každé z nich stačí nastavit jiné heslo. Možná se s tímto systémem odemykání někdy setkáme, ale zatím je zbytečné odhadovat, kdy tomu tak bude. Apple si ostatně často pohrává s podobnými patenty a nápady.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat