Chromebook Puppy – neznámé zařízení z dílny Googlu?

Chromebook Puppy – neznámé zařízení z dílny Googlu?
2013-02-08T10:45:41+02:00
• 8. 2. 2013

Před nějakou dobou jsme uvedli recenzi na Chrombook od Samsungu, který je vybaven procesorem Exynos. V tomto týdnu se horlivě šířilo video na nové zařízení, které nese název Chromebook Pixel. Má se jednat o uniklé video, jež má kolem sebe nutnou dávku tajností a nejasností. Už jsme mohli vidět podobně spoustu povedených podvrhů, takže jsme byli k celé události značně skeptičtí. Nyní se ale objevují indicie, které by mohly potvrzovat některé informace.

Jedním z hlavních registrátorů domén pro Google je společnost MarkMonitor.com, u které se dokonce objevila adresa chromebookpixel.com. Je těžké v tuto chvíli říci, kdo je opravdovým majitelem této domény. Možná se jedná jen o pokus, jak získat relativně lukrativní doménu. Prozatím tyto informace nenaznačují, že by Google měl v plánu vůbec vyrobit Chromebook Pixel.

Screenshot-from-2013-02-06-19-26-06

Nyní se ale objevuje jiné kódové označení, které by nasvědčovalo tomu, že se opravdu něco chystá. V samotném kódu Chromia bylo nalezeno zařízení nesoucí název Puppy. Další informace nasvědčují, že výkon bude dodávat Tegra 114, která je známá také pod jménem Dalmore. Jedná se ve skutečnosti o Tegru 4. Zřejmě se tak objeví nějaká verze, která bude postavena na platformě od Nvidie, ale ani z tohoto nelze usoudit, že by se mohlo jednat o výše zmíněný dotykový Chromebook.

Aby nebylo málo spekulací, nalezl se ještě jeden řádek kódu, v kterém je zmíněn systém Android. Poněkud zvláštní informace, která nemusí nic znamenat, ale podporuje jednu domněnku, která se internetem šíří již více jak rok. Nová verze Androidu má mít hodně společných prvků ze systému Chrome OS, který vychází z open source projektu Chromium.

300x155xchromebook_puppy-300x155.png.pagespeed.ic.h300AMlWf0

Pokud si spojíme tyto spekulace, tak je klidně možné, že tentokrát nejde jen o nějaký chromebook, ale možná se zde rýsuje nadcházející generace zařízení. Máme zde zmínky o Tegře 4 a o Androidu. Samozřejmě se může jednat o náhodu a Google si jen pohrává ve svých dílnách. Na druhou stranu se můžeme dočkat na dalším Google I/O absolutně nového zařízení.

Zdroje: androidauthority.com, chromestory.com, liliputing.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat