Nokia Lumia Tablet na MWC?

Nokia Lumia Tablet na MWC?
2013-02-13T10:40:24+02:00
• 13. 2. 2013

Již dlouho se spekuluje o tabletu z dílny finského výrobce. Bohužel doposud se jednalo jen o náznaky, které padly v rozhovorech s vysoce postavenými lidmi z Nokie, ale žádný hmatatelný důkaz nebyl k dispozici. Za poslední tři týdny se objevilo opět několik spekulací, ale opět nebylo řečeno nic konkrétního. S blížícím se veletrhem MWC vzrůstá napětí a původně se předpokládalo, že dojde jen k představení smartphonu s PuerView technologií a se systémem Windows Phone.

lumia_tablet_nokiagadgets

Je možné, že si Nokia nechala eso v rukávu a nehodlá představit jen další smartphone. Tablet by této společnosti mohl pomoci, ale je otázkou, jaká strategie bude zvolena. Jestli se výrobce uchýlí k exkluzivnějšímu a dražšímu modelu, nebo nabídne levnou variantu s Windows RT. Nyní se zdá, že je vše připraveno a opravdu se dočkáme nového zařízení. Náznak důkazu se objevil na akci, která se pořádala v Pákistánu. Tam měla být na moment ukázána podoba tabletu.

lumia_tablet_nokiagadgets2

Bohužel jsou k dispozici jen nekvalitní fotografie, které sice potvrzují spekulace kolem uvedení přístroje na MWC. Pokud by se jednalo opravdu o tablet Nokie, tak z těchto fotografií se dá určit, že bude disponovat displejem o úhlopříčce 7 až 8 palců. Jednalo by se vlastně o první menší zařízení s Windows RT.  Dle zahraničních zdrojů se nebude jednat o nudnou černou placku, ale je zde možnost, že se bude vyrábět v několika barevných provedeních.

Jestliže bude cenovka nastavena dostatečně nízko při zachování kvalit zpracování, Nokia by mohla zaznamenat úspěch. Na druhou stranu se může jednat o novinářskou kachnu a Nokia jen mohla ukázat zařízení s Windows RT, které ani neplánuje uvést. Musíme se nechat překvapit, jestli se na MWC objeví zařízení nesoucí název Lumia Tablet. Byl by nejvyšší čas na představení tabletu, který by mohl výrazně pomoci finskému výrobci.

Zdroje: techcrunch.com, nokiagadgets.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat