Nexus 4 – milión prodaných kusů?

Nexus 4 – milión prodaných kusů?
2013-02-09T12:48:16+02:00
• 9. 2. 2013
2

Když Google společně s LG představili nejnovější přírůstek do řad smarthonů Nexus, tak někteří byli zklamání a druzí se již ptali, kde se dá koupit. To je asi největším kamenem úrazu Nexusu 4. I dnes je jeho pořízení doslova nadlidský úkol a to převážně v České republice. Někteří se raději odhodlali ke koupi tohoto referenčního smartphonu v zahraničí, byť podmínky záruky nejsou zrovna nejlepší. Na začátku ledna jsme vám přinesli informaci o tom, že bylo údajně prodáno cca 500 000 kusů Nexusu 4.

nexus_4

Nejednalo se o oficiální číslo a sám Google nebo LG se nijak výrazně nechlubí. Stále řeší problémy s dodávkami, ale nyní zde máme další údaj, který opět pochází z XDA Developers. Na základě čísla IMEI zjistili, že v Turecku byl prodán téměř milióntý kus. Samozřejmě se nejedná o přesné vyjádření celkového počtu prodaných Nexusů 4.

Jednoduchou matematikou můžeme docílit výsledku, že se Googlu a LG podařilo zvýšit počty dodávek. Za poslední měsíc zřejmě prodali přes 500 000 kusů. Bohužel se toto číslo nedá jednoznačně brát jako oficiální. Navíc se třeba tento model neobjevil v některých zemích a třeba naše republika je malým příkladem. I přes ohlášenou vyšší cenovku není stále k dispozici na pultech obchodů.

Snad se jednou podaří zjistit, kde nastala chyba, ale vůbec to neprospívá samotným firmám. Snad se vše změní s příchodem dalšího Nexusu, který se očekává ještě tento rok. Ve vzduchu také visí otázka kolem X Phonu / Motoroly X.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

no to je mi argument. Za tohle číslo může jen a pouze dostupnost která je dost možná i marketingový tah. Kdyby byl dostupný jako byly iPhony tak by jim natrhl víteco

Tak to je dost slabé. iPhone 5 – 2 miliony za den a Nexus 4 za dva měsíce 1 milion. :D :D 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat