Nejrychlejší 4G LTE síť najdete ve Švédsku

Nejrychlejší 4G LTE síť najdete ve Švédsku
2013-02-16T09:15:11+02:00
• 16. 2. 2013

Ačkoliv jakékoliv zmínky kolem sítě 4G neboli LTE můžou být díky rychlosti budování naší trojicí mobilních operátorů prozatím tabu,  i přesto vám přinášíme zajímavou studii provedenou společností OpenSignal sídlící ve Velké Británii, která poodhaluje několik faktů o této nové generaci vysokorychlostního připojení.

4G LTE

První zemí, kde byla zavedená LTE síť,  bylo Švédsko a díky přenosové rychlosti 22,1Mbps se zařazuje na první příčku, jakožto nejrychlejší. Možná byste očekávali Spojené státy, ale bohužel, ty přišly s touto technologií na trh až druzí.  Z pohledu rychlosti dokonce obsazují až osmou pozici s 9.6Mbps.

OpenSignal zjistili, že sítě 4. generace ve Švédsku, Dánsku, Jižní Koreji, Německu, Austrálii, Kanadě a Hong Kongu fungují mnohem lépe než v USA. Vydaná technická publikace GigaOM uvádí jako důvod to, že většina zahraničních operátorů získala až 40MHz spektrum.

Známý operátoři v USA, jako je Verizon či AT&T, nabízí 20MHz spektrum, což je pouhá polovina oproti světu a navíc operátoři MetroPCS a Sprint běží jenom v 10MHz spektru. Může existovat mnoho důvodů, proč USA tolik zaostává. Pokrytí LTE ve Švédsku sice není zcela dotažené v porovnání se zámořím, ale někdy kvalita vítězí nad kvantitou.

4G LTE sítě

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat