Motorola s patentovými nároky proti Microsoftu neuspěla

Motorola s patentovými nároky proti Microsoftu neuspěla
2013-02-10T09:11:13+02:00
• 10. 2. 2013

Motorola utrpěla další porážku v soudním sporu, a to tentokrát proti Microsoftu. Soudce James Robart z okresního soudu v Seattlu rozhodl, že Microsoft neporušil ani jeden ze 13 patentů společnosti Motorola, které byly důvodem žaloby a týkaly se třech různých způsobů kódování videa H.264.

Motorola Microsoft

Google s Motorolou požadovali náhradu škody ve výši 4 miliard dolarů za rok, ale Microsoft se ubránil tvrzením, že dvojice odmítla předložit řešení na základě pravidel licence FRAND. Soudce James Robart označil důvody za příliš slabé a nesprávně formulované, což bylo hlavním důvodem k zamítnutí. To znamená, že celý případ proti Microsoftu je víceméně uzavřenou kapitolou, jestliže se nerozhodnou podat odvolání.

Je jasné, že Google ve spojení s Motorolou mohli mít v mnoha nárocích nahoru. I když Google nikdy přímo nepřiznal, že koupil Motorolu za v přepočtu 236 bilionů korun jen kvůli jejich rozsáhlé sbírce patentů, tak každým dnem se tato investice pro ně prozatím stává méně výhodná. Možná je už pravý čas, aby Google využil svých možností a ukázal něco velkého, třeba právě Motorolu X.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat