LG – dařilo se, ale zároveň byla zaznamenána ztráta

LG – dařilo se, ale zároveň byla zaznamenána ztráta
2013-02-03T08:34:04+02:00
• 3. 2. 2013

Již jsme vám přinesli finanční výsledky velkých společností, které se zabývají také výrobou mobilních telefonů. Dá se říci, že se Samsungu, Applu a Nokii dařilo ke konci minulého roku. Nyní zde máme závěrečné hodnocení korejské společnosti LG, které je poněkud zvláštní. Na jednu stranu hovoří o úspěchu, ale zároveň jde zde uvedeno, že firma zaznamenala za Q4 2012 ztrátu.

První se podívejme, jak dopadla divize zabývající se mobilními telefony. Za čtvrtý kvartál činil výnos 2.58 miliardy dolarů z mobilní divize, přičemž bylo dodáno 15.4 miliónů mobilů. Jedná se o celkové číslo, v kterém jsou zahrnuty i smartphony s Androidem, kterých bylo 8.6 miliónů. Zde můžeme sledovat nárůst oproti předchozímu období, kde se dodalo jen 7 miliónů zařízení. Tudíž došlo k 23% nárůstu, což je celkem dobrý výsledek.

179941-the-lg-logo-is-shown-at-the-cellular-telecommunications-industry-assoc

Největší zásluhu na těchto číslech mají mobily Optimus G, Nexus 4 nebo také série L. Dařilo se i dalším sektorům, které se například zabývají výrobou televizí, kde došlo k 17% vzrůstu zisků. Ačkoliv vše zní dobře, tak LG reportuje, že zaznamenalo ztrátu 429 miliónů dolarů. Jedná se o znamená, že se společnost musí více snažit.

Za čtvrtý kvartál se LG podařilo dosáhnou na výnosy ve výši 12.37 miliard dolarů, ale zisk činil jen 98 miliónů dolarů. Nejedná se o nijak radostný závěr, ale korejská společnost má nyní stanové vyšší plány na rok 2013. Můžeme se těšit na novou sérii mobilů, jenž ponese označení F-Series. Dokonce se má objevit i model se systémem Windows Phone 8. Za tento rok chce celkově zvýšit počet dodaných mobilů, ale to je cílem každé společnosti.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat