Intel představí na MWC několik dvoujádrových zařízení

Intel představí na MWC několik dvoujádrových zařízení
2013-02-03T09:02:49+02:00
• 3. 2. 2013

Americký výrobce Intel si pomalu proráží svou vlastní cestu na trh s chytrými telefony. Jestliže se v krátkosti vrátíme na začátek, tak vše začalo v lednu loňského roku, kdy byl představen model Lenovo K800, který jako první používal SoC Medfield od Intelu. Po nějakém čase se dostal do naší redakce smartphone Motorola RAZR I, který ukázal dostatečný výkon procesoru od amerického výrobce.  Jenže čas je neúprosný a mobilní technologie jdou stále kupředu, a proto se Intel musí snažit, aby uspěl.

Inter Android

Na letošním veletrhu CES v Las Vegas jsme měli možnost vidět další mobil od Lenova nesoucí název K900. Nedávno byl představen model Yolo a také Liquid C1 od Aceru. Nyní se pomalu dostává ke slovu Mobile World Congress v Barceloně, kde zřejmě budeme svědky odhalení několika mobilů, které budou poháněny SoC s dvoujádrovými procesory od Intelu a budou mít i duální grafické platformy.

Taktéž se objeví několik zařízení pro rozvíjející se trhy s low-endovým procesorem Lexington Atom Z2420. Prozatím si budeme muset počkat dlouho očekávaný čtyřjádrový procesor Bay Trail určený pro telefony z nejvyšší třídy. Informace z vnitra Intelu hovoří o dalších podobných modelech, jako je Yolo, který se začal prodávat minulý týden ve východoafrické Keni.

Lenovo-K900

Acer-Liquid-C1Yolo

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat