Novinky od Samsungu pro tento rok – specifikace poodhaleny

Novinky od Samsungu pro tento rok – specifikace poodhaleny
2013-02-03T08:29:20+02:00
• 3. 2. 2013

Tento rok bude pro Samsung poměrně zásadní, jelikož se bude snažit, aby porazil konkurenci hlavně v oblasti zisků. Jak již známe tohoto výrobce, tak se bude snažit uspokojit každého zákazníka. Kromě velkých plánů kolem nadcházejícího top modelu se objeví i další smartphony a tablety. O některých jsme se dozvěděli minimální informace, ale nyní benchmárky poodhalují, na co se můžeme těšit.

Poměrně zajímavý model se bude skrývat pod označením Galaxy Fonblet 5.8 GT-I9150 / GT-I9152, jelikož jsme doposud neviděli takový název u korejského výrobce.  Dle něj můžeme soudit, že série Fonblet bude vybavena větším displejem, ale nebude zde k dispozici stylus, jako je tomu u rodiny Note. Zřejmě získá do výbavy 5,8palcový displej, ale rozlišení bude jen qHD – tedy 960 x 540 pixelů. V tomto případě nenajdeme SoC od Qualcommu nebo přímo od Samsungu. Bude zde použit Broadcom BCM28155 s taktovací frekvencí 1.2 GHz. Představí se s Androidem 4.1.2 Jelly Bean.

GT-I9152

Smartphony Galaxy Young (GT-S6310 / GT-S6312) a Galaxy Frame (GT-S6810 / GT-S6810P) si budou celkem podobné, jelikož oba budou disponovat displeji s rozlišením HVGA (480×320), z čehož lze soudit, že zapadnou do levných mobilů. Oba se ale budou dodávat se systémem Android 4.1.2 Jelly Bean. Model Young bude vybaven SoC od společnosti Qualcomm s taktovací frekvencí 1 GHz. K dispozici bude mít grafiku Adreno 200. Galaxy Frame bude čerpat výkon s procesoru od Broadcom a taktéž bude mít taktovací frekvenci 1 GHz. Navíc bude k dispozici ve variantách s NFC a bez NFC.

Samsung-Galaxy-Q

Poslední rozporuplné zařízení je GT-B9150, které již svým názvem vyvolává hodně zájmu. Série GT-Bxxx byla vždy vybavena QWERTY klávesnicí, ale za poslední dobu se objevilo velmi málo modelů, které by se vyznačovaly takovou konstrukcí. Před nějakou dobou se objevily informace, že by se mohlo jednat o atypické zařízení se dvěma displeji, ale nyní si nemůžeme být jisti ničím. V tomto případě se nám odhalují jen některé specifikace, podle kterých nejde jednoznačně určit zařazení tohoto smartphonu nebo tabletu.

GT-B9150

O výkon se bude starat Exynos 5250, který má k dispozici dvě jádra Cortex A15 s taktovací frekvencí 1.7 GHz. Bude zde použita čtyřjádrová grafika Mali T604. Displej získal Full HD rozlišení, ale netušíme, jakou bude mít úhlopříčku. Zajímavostí je systém Android, který byl v testech ve verzi 4.2.1 Jelly Bean.

Snad některé modely spatříme na veletrhu MWC v Barceloně, ale je těžké tvrdit, jestli se ukáží všechny. Možná si Samsung nechá nejlepší kousky na samostatnou akci nebo je uvede v tichosti, jak se již mnohokrát stalo. Rozhodně jsme zvědaví na model GT-9150.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat