HTC Tiara s Windows Phone 8 v přípravě

HTC Tiara s Windows Phone 8 v přípravě
2013-02-27T07:56:01+02:00
• 27. 2. 2013

Tchajvanská společnost HTC má nyní plné ruce práce s představením nejnovějšího top modelu, který nese název One. Ačkoliv jsme původně očekávali, že na veletrhu MWC představí další nové modely pro tento rok, tak to zatím vypadá, že dodržuje svůj slib v redukci nových smartphonů. Zřejmě tak dostojí slibu a tento rok nebudou uvádět jeden model za druhým. Nyní se ovšem zdá, že se brzy představí cenově dostupný Windows Phone 8 mobil, který nese prozatím označení HTC Tiara.

gsmarena_001

Specifikace nejsou na dnešní dobu nijak extrémní, což napovídá tomu, že ani cenovka nemusí být přemrštěná. Ostatně samotný systém Windows Phone 8 není tak náročný. Tiara nabídne výkon dvoujádrového Snapdragonu s taktem 1.2 GHz, který bude mít k dispozici 1 GB RAM. Vnitřní pamět bude 8 GB a můžeme předpokládat, že se zde bude nacházet i slot pro microSD kartu. Displej získal úhlopříčku 4,3 palce s WVGA rozlišením (480 x 800) a je zde využita technologie Super LCD 2. Na zadní straně najdeme 8MPx foťák, který bude doplněn o přední protějšek s 1.3 MPx. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 1800 mAh.

Zajímavostí je, že systém bude ve verzi Windows Phone 8 GDR2, což naznačuje, že se blíží další aktualizace. Z dostupných informacích jde také vyčíst, že se jedná o nástupce modelu HTC Windows Phone 8S, který disponuje nižšími parametry. Možná se ale jedná o mezičlánek, který nabídne trochu lepší specifikace. Prozatím si musíme počkat na oficiální potvrzení, ale předpokládá se, že že se HTC Tiara představí během Q2 2013.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat