Apple začal pracovat na iHodinkách

Apple začal pracovat na iHodinkách
2013-02-11T05:31:00+02:00
• 11. 2. 2013

New York Times ohlašuje, že Apple začal v tuto chvíli pracovat na hodinkách, které budou využívat systém iOS. O něčem takovém se Times zmiňoval již před nějakou dobou, ale tehdy se mělo jednat jen o koncept nebo studii. Nyní se ale má pracovat již na reálném produktu, který by se mohl objevit ke konci tohoto roku nebo během příštího.

iWatch-concept-4

Informace se zmiňují o zakřiveném displeji, což by mohlo vést k tomu, že se budou pohodlně nosit. Prozatím se objevují podobné produkty, které sice považujeme za chytré hodinky, ale mnoho z nich nemá zakřivený displej. Zde by se asi mohlo jednat u Applu o předělání iPodu Nano do podoby hodinek.

Předpokládá se, že zakřivený displej bude taktéž dotykový a budou disponovat propojením hlavně s iPhonem nebo iPadem. Prozatím se neví moc informací, ale už jen zmíněné zakřivení je tak trochu podpořeno patentem, o kterém jsme vás informovali ke konci minulého roku. Sice byl zaměřen převážně na smartphony, ale zjevně půjde využít i u hodinek.

Předpokládaný název je asi iWatch a možná se jedná o další evoluční věc, který by mohla Apple vrátit mezi novátorské společnosti. Musíme si přiznat, že posledním významným produktem, který oslovil svět, byl samotný iPad. Od té doby se společnost zaměřila na vylepšování. Nyní má možnost ukázat to, co umí nejlépe. Vzít něco, co se snaží prorazit na trhu, ale udělat to lépe. Zatím se jedná o čisté spekulace založené na informacích New York Times.

Ačkoliv tu jsou nějaké indície již delší dobu, tak není jisté, jestli se iWatch dostanou na světlo světa. Vše může skončit v samotných laboratořích Applu, ale zřejmě se jedná o poměrně důležitý projekt, s kterým by společnost mohla mít úspěch.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat