ABI Research: 800 mil. telefonů s Androidem do konce roku

ABI Research: 800 mil. telefonů s Androidem do konce roku
2013-02-13T07:15:11+02:00
• 13. 2. 2013

Počet aktivních chytrých telefonů roste jako houby po dešti a podle nejnovější zprávy výzkumné společnosti ABI Research do konce tohoto roku potvrdí svou nadvládu mezi operačními systémy Android, který budou používat na 798 milionech zařízení z celkového počtu 1,4 miliardy.

Android

Google tímto stále přenechává dostatečný zbytek pro ostatní velikány, jako je jablečný iOS, BlackBerry nebo Windows Phone. V případě přesnějšího rozdělení, by mělo odpovídat 294 milionů k iOS, 45 milionů pro Windows Phone a třetí příčku obsazuje BlackBerry s 20 miliony. Android tak dominuje s 57% podílem na trhu, vzdálený iOS s 21%, Microsoft 3,2% a BlackBerry pouze 1,4%.

I přesto tato čísla nemusí zcela přesná, jelikož nedávno společnost Canalys přisoudila Androidu dokonce 69,2 %, což je relativně velký rozdíl oproti 57 % a klidně můžeme očekávat během následujících 12 měsíců propad. Nicméně je jasné, že někdy v první polovině příštího roku se s trochou napětí můžeme těšit na miliardté zařízení s operačním systémem Android.

Při pohledu na tablety, ke konci roku 2013 můžeme očekávat 268 milionů uživatelsky aktivních tabletů, z toho 63 % (odpovídá více než 168 milionům) bude naopak patřit Applu a jejich iOS a Android se bude muset spokojit pouze s 28 % (75 milionů). Jenže, kde jsou ty časy, kdy iOS zaujímal 85% podíl na trhu, zatímco Android bojoval o 10% podíl. Nemůžeme u Androidu vyloučit atakování 50% hranice, jelikož 18% skok nebyl nijak složitý.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat