Vertu TI – hardware Nokie s Androidem?

Vertu TI – hardware Nokie s Androidem?
2013-01-31T08:29:27+02:00
• 31. 1. 2013

Teprve včera jsme vydali zprávu, která se zakládala na informaci od Eldara Murtazina. Týkala se prvního smartphonu od společnosti Vertu. Tato firma byla svého času vlastněna Nokií a jednalo se o luxusní divizi, která se zaměřovala na předělávání běžných modelů na ty dražší. Nyní zde máme konkrétnější podobu modelu se systémem Android.

Mohli jsme jen odhadovat, jaký hardware bude použit pro nadcházející luxusní Android v ceně 3 000 Eur. Novinka se jmenuje Vertu Ti s kódovým označením RM-828V. To je na celém smartphonu nejzajímavější, jelikož napovídá, že je zde použit hardware od finského výrobce. Web UnderView se zaměřil na dané informace a objevil zde právě návaznost na současnou Lumii 920, která se objevuje s kódovým označením RM-820 a RM-822. Nižší model Lumia 820 má pak značení RM-824 a RM-826. To by opravdu nasvědčovalo tomu, že Vertu Ti bude disponovat hardwarem od Nokie, ale ve výbavě bude systém Android. Tak trochu se naplňuje sen mnohých fanoušků, kteří chtěli Nokii s Androidem.

Kromě těchto informací se objevují i specifikace, které nemusejí být nejpřesnější. Vertu Ti bude vybaven displejem WVGA a dvoujádrovým procesorem Snapdragon Qualcomm MSM8260 s taktovací frekvencí 1,5 GHz, který najdeme u Lumií 920 a 820. Dále bude k dispozici NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 4.0. Bohužel baterie bude velmi slabá, jelikož kapacita by měla činit pouze 1 250 mAh.

Jak již bylo řečeno, tak systém bude Android, ale zatím se mluví o verzi 4.0.4 Ice Cream Sandwich. S vysokou cenovkou se bude velmi těžce prodávat. Pokud se potvrdí informace, že vnitřnosti jsou od Nokie, tak se minimálně zapíše do historie tím, že se jedná o převlečený model finského výrobce se systémem od Googlu.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat