Vertu po odtržení od Nokie přechází k Androidu

Vertu po odtržení od Nokie přechází k Androidu
2013-01-31T19:09:52+02:00
• 30. 1. 2013
1

Nokia byla v minulém roce donucena částečně rozprodat majetek, jelikož její finanční stav nebyl příliš slibný. Dokonce došlo na odprodej luxusní divize Vertu, která modifikovala mobily od Nokie. Pokud se na ně již nepamatujete, tak se vyznačovaly drahými materiály, díky čemuž stoupala cenovka. Dnes Vertu spadá pod jiného majitele, a tak se začínají objevovat první náznaky ve fungování společnosti.

Pokud jste někde uviděli mobil od tohoto luxusního výrobce, tak jste většinou viděli nějaký model od Nokie se systémem Symbian zahalen do luxusního převleku. Po odtržení od finského výrobce se objevovaly informace o tom, že by se mohly začít objevovat smartphony se systémem Android. Nyní Eldar Murtazin vyslal jednoduchou zprávu do světa, která hlásá, že se brzy objeví smartphone Vertu s Androidem.

Musíme se také připravit na pořádnou cenovku, jelikož byste potřebovali minimálně 3 000 Eur, abyste si tuto novinku koupili. Bohužel nejsou k dispozici další informace, které by nějak naznačovaly, jakými hardwarovými specifikacemi se bude nový Vertu mobil chlubit. Zajisté budou použity drahé materiály, speciální úpravy a bůh ví co ještě. Na světě samozřejmě existují takto předražené smartphony, ale většinou svými parametry nespadají ani do střední třídy. Snad Vertu překvapí a ukáže pravý luxus s Androidem.


Pokud by tato luxusní společnost uspěla s Androidem a začala by vydělávat, tak by se jednalo o celkem jasnou zprávu pro Nokii. Že rychlá záchrana je možná jen s Androidem.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Igor Ďurček

31. 1. 2013, 18:55

Hned v prvej vete mas chybu…. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat