Tesco Mobile: Co očekávat od dalšího možného virtuála

Tesco Mobile: Co očekávat od dalšího možného virtuála
2013-01-15T09:28:25+02:00
• 15. 1. 2013

Českými médii během včerejšího odpoledne proběhla informace, že se dočkáme druhého virtuálního operátora. Údajným kandidátem by měla být společnost Tesco, která si zaregistrovala v obchodním rejstříku novou firmu s názvem Tesco Mobile ČR.

 

Tesco není v tomto odvětví žádným nováčkem a působí již ve třech zemích Evropy. Konkrétně se jedná o Slovensko, Irsko a Spojené království Velké Británie a Severního Irska. V každé z těchto tří zemí využívá síť Telefónicy, která na Slovensku a v UK ovládá menší část trhu, ovšem v Irsku využívá služeb O2 okolo 40 % vlastníků mobilních telefonů.

Irsko

Zde Tesco Mobile vzniklo na konci roku 2007 a dnes nabízí předplacené i tarifní služby. Zákazníci si také mohou k paušálu zakoupit dotovaný telefon, samozřejmě s úvazkem na několik let. Předplacená karta je pouze jedna a při dobití nad 10€ získáváte automaticky dvojnásobnou hodnotu kreditu a zároveň můžete následujících 30 dnů volat, posílat SMS nebo MMS do sítě Tesco Mobile zdarma. V opačném případě platíte za hovor 20c (účtování 60+1) a SMS 10c.

Paušální tarify jsou postaveny na podobném principu jako ty předplacené. Jediný rozdíl je v tom, že zákazník nedostane dvojnásobek, nýbrž trojnásobek  zaplacené částky.

Slovensko

Slovenské Tesco Mobile by mohlo sponzorovat závody Formule 1, ale raději dává svým zákazníkům volání do vlastní sítě jen za 1 cent. Ano, v tomto duchu je natočena reklama, kterou můžete shlédnout níže. Již podle reklamy se dá usoudit, že se Tesco Mobile na Slovensku zaměřuje především na předplacenkáře. Kromě ultralevného volání do vlastní sítě jim nabízí i slušné ceny hovorů do sítí konkurence a dalších 26 zemí Evropy za 10 centů (účtování 60+1). SMS přijde zákazníka na 5 centů. K dispozici je také paušál s názvem Paušál tri100, který obsahuje 100 minut do vlastní sítě, 100 minut do cizích sítí a 100 SMS.

Velká Británie

Ve Velké Británii je nabídka podobná té irské, ovšem dostanete ještě více. Dobitá částka se ztrojnásobuje (za 10 liber získáte 30) a ještě k tomu si můžete vybrat jednu ze tří odměn za dobití. Buď získáte 150 minut, 5 000 SMS, nebo 500 MB dat.  Po překročení volných jednotek stojí minuta hovoru 25p a SMS 10p.

Co může Tesco Mobile nabídnout Čechům?

S ohledem na již existující nabídky se dá usuzovat, že bychom se mohli dočkat levného volání do sítě Tesco Mobile, které by nemuselo přesáhnout hranici 1 Kč/min. Do ostatních sítí by společnost mohla nabídnout cenu za minutu srovnatelnou s BLESK mobilem, tedy 2,50 Kč. Prostor pro zlevňování SMS zde již moc není a stát by mohly při nejlepším okolo 1 Kč.

Zákazníci by se určitě také mohli těšit odměnám v podobě bonusových bodů Club card, které jsou v zahraničí běžné. Na škodu by určitě také nebyla možnost zakoupení zvýhodněného telefonu při úpisu na pár let, ale předpokládám, že v prvních měsících svého působení nám operátor tuto možnost nenabídne.

Zdroj: mobil.idnes.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat