LG: „Nexus 4 se dál vyrábí a Nexus 5 nebude“

LG: „Nexus 4 se dál vyrábí a Nexus 5 nebude“
2013-01-15T07:49:17+02:00
• 15. 1. 2013
1

Během posledních dnů se objevovaly spekulace o tom, že společnost LG měla pozastavit dodávky a výrobu Nexusu 4 pro Google. Jakmile se tato zpráva objevila v zahraničních médiích, tak se začalo spekulovat o tom, co se skrývá za zastavením výroby referenčního mobilu. Dokonce se začalo uvažovat o tom, že by se mohla objevit modernizovanější verze, nebo dokonce Nexus 5.

Nyní se konečně objevilo oficiálnější prohlášení od společnosti LG, které je vykládáno několika způsoby. Hlavním problémem je jazyková bariéra, jelikož se prohlášení objevilo na korejském webu Chosun.com. Bohužel u nás v redakci nemáme překladatele z tohoto jazyku, tak mohu pouze reprodukovat to, co zmiňují jiné weby. Jsou zde dvě varianty výkladu toho, co bylo tiskovým mluvčím společnosti LG řečeno.

První varianta je, že nedošlo k žádnému pozastavení dodávek ani výroby a vše běží normálně. Tím by původní spekulace nedávaly smysl. Pokud ale obsahují aspoň špetku pravdy, tak druhá varianta naznačuje, že by se mohlo jednat o problém počtu objednaných kusů Googlem. Zde se právě zmiňuje, že v tuto chvíli se vyrábí nad původní plán, jelikož Google nemusel počítat s takovým zájmem.

Ať už si vyberete kterýkoliv výklad, jasná je jedna věc. Nexus 4 se stále vyrábí a bude dodáván do obchodů. Samozřejmě je škoda, že je neustále vyprodaný a čekací lhůty se výrazně nezkrátily. Zřejmě zde došlo k podcenění kupní síly a zájmu o Nexus zařízení. Snad LG  vyrobí dostatek Nexusů 4, aby vykrylo poptávku. Na závěr stačí jen dodat, že tiskový mluvčí společnosti dodal, že spekulace o Nexusu 5 jsou neopodstatněné.

Zdroje: phandroid.com, theverge.com, biz.chosun.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Myslím, že LG nějaký větší zájem pokrýt poptávku po Nexus4 ani nemá.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat