Razer Edge – hraní bude přenosné

Razer Edge – hraní bude přenosné
2013-01-18T00:05:33+02:00
• 18. 1. 2013

Každý snad slyšel známou frázi: “Od hráčů, pro hráče.“. Tímto se vyznačuje právě značka Razer, která má na kontě již spoustu doplňků k počítači i celé počítače. Teď se rozhodli pro tablet, jenž nás překvapí výkonem, který v sobě skrývá. Stejně jako tomu bylo u tabletu Surface, i Razer se rozhodl pro dvě verze s plnohodnotnými Windows 8. Razer Edge a Razer Edge Pro.

Je jasné, která z těchto dvou verzí je rychlejší. Edge Pro má výkonnější procesor, dvojnásobnou velikost operační paměti a o něco lepší grafickou kartu. Úložné místo má dvakrát/čtyřikrát větší než levnější verze herního tabletu – Razer Edge. Ta v sobě ukrývá dvoujádrový procesor Intel i5 o taktu 1,7 GHz, který při aktivaci Turbo Boostu zvýší kmitočet až na 2,6 GHz. Grafická karta nVidia GT 640M LE s 1GB pamětí se za svůj výkon také stydět nemusí. Operační paměť o velikosti 4 GB bohatě postačí na všechny možné práce se zařízením. Tablet nabízí 64GB SSD disk, připojení k WiFi i Bluetooth 4. Další HW součásti jsou například 10,1″ dotykový IPS displej, 2MPx HD přední kamera, stereo reproduktory a např. i jedno zelené USB 3.0. Tento tablet není určen pouze pro hraní, ale také pro jiné situace, ve kterých se vám systém Windows 8 bude hodit. Rozdělme si je do 4 „módů“, které vás potkají při práci/hraní s tímto zařízením.

První mód – „tablet“ – není nutné popisovat. Používá se úplně stejně jako například známý Microsoft Surface nebo jako jiný tablet se systém Windows 8. Tedy hraní her, používání 10,1″ dotykového displeje při práci v Officech či v jiné aplikaci. Jelikož jeho baterie při úsporném režimu vydrží až 8 hodin, je možné se dívat i na filmy či jen tak surfovat po internetu při poměrně dlouhém cestování.

Druhý mód – Razer Edge/Edge Pro připojený ke klávesnici. Tedy jako obyčejný netbook. Psaní už vám nebude dělat žádný problém a také hraní her, už bude podobně pohodlné jako na počítači. Klávesnice vám dodá další dvě hodiny, jelikož obsahuje přídavnou baterii. K té si budete moci přes další USB 2.0 připojit myš pro lepší zážitky z hraní normálních počítačových her.

Třetí mód – „mobilní konzole“, kterou jen tak nepustíte z ruky. Pro lepší představu se podívejte na obrázek, který je pod tímto odstavcem. Herní tablet připojíte k podložce, jejíž součástí jsou dva ovladače. Přesněji řečeno jeden, jelikož na každé straně tabletu máte pouze půlku normálního gamepadu. Toto ovládání je celkem neobvyklé, ale rychle si na něj zvyknete. Pokud vlastníte nějakou konzoli, tak pro vás ovládání žádnou novinkou – tlačítka mají stejné rozložení jako klasický gamepad.

Čtvrtý mód – „domácí konzole“. K dispozici je také dok, na který postavíte tablet a zezadu získáte pár dalších konektorů – tři USB, HDMI, 3,5mm jack na sluchátka a konektor pro mikrofon. Také dostanete přesnou kopii gamepadu z herní konzole XBOX 360. Tu připojíte do USB a hrajete úplně stejně jako na domácí konzoli. Přes HDMI se připojíte k televizi a je hotovo. Místo gamepadu si můžete připojit bezdrátovou klávesnici a myš a najednou se váš tablet promění ve stolní počítač.

Je jedno, jestli herní tablet Razer Edge (Pro) budete požívat jenom doma, či na cestách. Výdrž tohoto tabletu můžete prodloužit tak, že dokoupíte externí baterii, která vám ji zvýší až dvojnásobně. S touto baterií na zádech tabletu si stále můžete Razer Edge proměnit v mobilní či stolní konzoli. Externí baterie se prodává zvlášť a bude vás stát dalších 49,99 dolarů.

Jediné, co by vás mohlo od koupi tady tohoto výkonného tabletu odradit, je jeho cena. Razer Edge vás bude stát 999 dolarů. Pokud jste větší hráči, budete si moci připlatit dalších 300 dolarů za Edge Pro. Klávesnice, mobilní konzole a dok s ovladači se prodávají zvlášť. Jediné, kde neznáme cenu, je klávesnice, ale dočkáme se jí v příštích pár týdnech. Mobilní konzole vás přijde na 249,99 dolarů a dok, který váš tablet promění v domácí konzoli, bude za 99,99 dolarů. Sečteno podtrženo – nejlepší výbava za přibližně 1 700 dolarů. A to ještě bez klávesnice! Pokud budeme odvozovat, tak klávesnice by mohla vyjít na dalších 200 dolarů. Výsledná cena 1 900 dolarů není zrovna nízká. Převedeme si to a vyjde nám cca 36 500 Kč. A teď se zeptejte sami sebe – stojí to za to?

Zdroje: razerzone.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat