Co pro nás chystá Apple v tomto roce?

Co pro nás chystá Apple v tomto roce?
2013-01-17T13:48:30+02:00
• 17. 1. 2013

Rok 2013 bude na poli mobilních technologií rokem hodně rušným. V mobilním světě můžeme očekávat opravdu bohatou úrodu, kterou nám už tak trochu poodhalil nedávno proběhlý veletrh v Las Vegas – CES2013. Společnost Apple rovněž nechce zůstávat pozadu, a tak se letos s jistotou dočkáme novinek i od tohoto výrobce.

Kolem Applu v poslední době koluje mnoho zvěstí a spekulací, nicméně čas od času se objeví i podstatně reálnější informace. Pár takových přinesl uznávaný analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI. Kuo, který byl úspěšný při prognózách finální podoby iPhone 5, nastínil vývoj produktů Apple pro letošní rok.

Dle jeho slov se Apple v letošním roce chystá představit několik nových produktů. V první řadě by to měla být levnější varianta iPhone 5, dále pak modernizovaný iPhone 5S, druhá generace iPad Mini a přepracovaná verze iPadu, která odstartuje již pátou generaci. Dle slov Kua není pravděpodobné, že by se některý z nových produktů objevil v prvním čtvrtletí tohoto roku. Spíše se očekává, že velká část bude představena až v druhé polovině roku 2013.

Dle Kuových předpokladů Apple představí iPhone 5S s novými technickými specifikacemi. Termín, kdy by mohl být iPhone 5S uveden, odhaduje Kuo na červen až červenec. V podstatě se očekává, že 5S bude, co se designu týče, vycházet ze současného modelu. Kromě očekávaného vylepšení hardware v podobě výkonnějšího procesoru Cortex A7 SoC, by měl nový iPhone disponovat snímačem otisku prstů a dalším vylepšením fotoaparátu. Zároveň by mohla být představena levnější varianta iPhone 5, která by měla vycházet z aktuálního designu. Předpokládá se, že použitým materiálem bude plast, tělo bude silnější a mohl by se dodávat v šesti barvách.

Kuo také předpovídá, že nový iPad páté generace s 9,7“ displejem bude disponovat jemnějšími křivkami a celkově bude vycházet z designu svého menšího bratříčka iPadu Mini, který slaví veliké úspěchy. Mini by pak mohl konečně dostat Retina displej s rozlišením 2048 x 1536 pixelů, tedy s počtem pixelů, jímž disponuje jeho větší protějšek iPad.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat