LG – plány na rok 2013 a spekulace kolem spolupráce s Googlem

LG – plány na rok 2013 a spekulace kolem spolupráce s Googlem
2013-01-17T10:00:18+02:00
• 17. 1. 2013

V říjnu minulého roku si nechal Samsung vypracovat zprávu o svém konkurentovi v podání společnosti LG. V ní se uvádělo, že se stane 3. nejsilnějším výrobcem smartphonů v roce 2013, aspoň co se týče modelů se systémem Android. Nyní se objevují informace, které pocházejí od jednoho z partnerů společnosti LG, které se zmiňují o dodávkách na tento rok.

V minulém roce se této společnosti podařilo prodat přibližně 55 miliónů mobilů po celém světě. V porovnání s konkurencí v podobě společností Apple nebo Samsung se nejedná o nijak závratné číslo. S ohledem na informace a studii Samsungu se zřejmě bude společnost opravdu snažit zvýšit prodej a dodávky svých smartphonů v tomto roce. Dle analýzy má dojít k nárůstu na 75 miliónů mobilů.

V tomto ohledu se sice může jednat o dosti značný procentuální nárůst, ale opět v porovnání s jinými firmami se může jednat o malý počet zařízení. Odhaduje se, že na veletrhu MWC představí LG svůj vylepšený top model Optimus G, který by mohl mít displej o velikosti 5,5 palce s rozlišením Full HD. Právě v této kategorii se v poslední době objevilo mnoho konkurenčních výrobků, které se již nějakou dobu chlubí vysokou hustotou pixelů. Zřejmě se bude jednat jen o dohnání současného trendu, kde ovšem vázne i Samsung, u nějž se očekává, že nezůstane stranou.

V tuto chvíli u LG najdeme jen mobily se systémem Android, kam musíme započítat i Nexus 4 pro Google. Pokud se podíváme na jiné systémy, tak dva roky nazpět jsme mohli vidět model Optimus 7, jenž měl systém Windows Phone. Právě v této oblasti mu nyní chybí zařízení s novější verzí. Možná se dočkáme a korejská firma se vrátí na trh s Windows Phone 8. Zřejmě se objeví jen jeden model, ale nemáme o něm žádné informace. Mohlo by se jednat také jen o pokus o upevnění svého postavení na trhu.

Dokonce se v poslední době objevují zvěsti o tom, že LG a Google společně představí další Nexus s označení 5, který by měl mít úhlopříčku kolem 5 palců s rozlišením Full HD. Spekulace se zmiňují i o dalších parametrech, ale v návaznosti na současný stav prodeje Nexusu 4 nemusíme počítat s tím, že by se tyto odhady potvrdily. Jednalo by se o poměrně rychlé uvedení dalšího modelu.

Některé weby jdou ještě dál a zmiňují se dokonce o tabletu od LG se 7,7palcovým displejem a Tegrou 4. Ovšem zde se nedá předpokládat, že by Google svěřil výrobu tabletu společnosti, která s nimi má minimální zkušenosti. Očekávat můžeme spíše společnosti Asus a Samsung – právě tyto dvě firmy mají na starost nynější tablety. Navíc se nedávno objevil údajný projekt X Phone, ke kterému se obrací oči nejednoho milovníka řady Nexus.

LG může mít velké plány, ale konkurence neusíná na vavřínech a snaží se produkovat vybavenější modely. Příkladem může být Sony Xperia Z nebo nadcházející nepotvrzená zařízení HTC M7 či Samsung Galaxy S IV. Nadcházející veletrh odtajní spoustu modelů, dle kterých budeme moci usuzovat, jak se výrobci seřadí v počtu prodaných smartphonů.

Zdroje: ubergizmo.com, pocket-lint.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat