Polaroid M10 a M7: povedené tablety za pohádkové ceny

Polaroid M10 a M7: povedené tablety za pohádkové ceny
2013-01-17T14:00:38+02:00
• 17. 1. 2013

Polaroid byl a je obvykle spojován s fotografií a fototechnikou. Časy se ale trochu změnily a i tento výrobce se rozhodl rozšířit svou nabídku a pole působení. Přišel na trh hned se dvěma modely tabletů. Jedna se o Polaroid M10 a Polaroid M7, které byly představeny na veletrhu CES 2013. Jak už z označení vyplývá, M10 představuje tablet s desetipalcovým displejem a M7 přinese momentálně velice žádanou úhlopříčku sedm palců.

Jako první si představíme Polaroid M7. Jedná se o tablet s IPS HD displejem o velikosti 7“ a rozlišením 1280 x 800 pixelů s hustotou pixelů 216 ppi. Tablet se může pochlubit  dvoujádrovým procesorem Cortex A9 s taktem 1,6 GHz, 1 GB operační paměti, uživatelskou pamětí 8 GB s možností rozšíření o micro SD kartu, Wi-Fi a Bluetooth konektivitou. Tablet disponuje přední kamerkou s rozlišením 2 MPx. Cena Polaroidu M7 je stanovena na opravdu příjemných 129 USD.

 

M10 má IPS HD displej s úhlopříčkou 10,1“ a rozlišením s rozlišením1280 x 800 pixelů. O výkon se postará čtyřjádrový procesor a operační paměť o velikosti 1 GB. Dostatek energie zajistí baterie s kapacitou 7 800 mAh. Pro uživatelská data je vyhrazeno 16 GB prostoru, který je možné navýšit díky slotu pro micro SD kartu. Pro pořizování fotografií a videa je určena zadní kamerka s rozlišením 5 MPx a přední kamera s rozlišením 2 MPx. Konektivitu zajistí Wi-Fi, Bluetooth a HDMI. Polaroid M10 se bude prodávat za cenu 229 USD.

Oba tablety se budou dodávat s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Dostupnost nebyla blíže specifikována, ale předpokládá se, že budou k zakoupení během jara.  Tablety od Polaroidu se jeví velice dobře. Pokud k tomu všemu vezmeme v potaz opravdu nízkou cenu, asi by představovaly jasnou volbu. Bohužel však zatím nejsou známy bližší specifikace týkající se výkonu, grafické karty atd. Bude potřeba si počkat na nějaké výsledky výkonu a spotřeby, abychom si mohli udělat obrázek o tom, zdali se nákup opravdu vyplatí.

 Videopohled Polaroid M7

Videopohled Polaroid M10

Zdroje: androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat