Pantech uvedl špičkový 6palcový smartphone Vega No.6

Pantech uvedl špičkový 6palcový smartphone Vega No.6
2013-01-28T13:13:01+02:00
• 28. 1. 2013

Pantech, třetí největší korejský výrobce telefonů, uvádí na trh špičkový smartphone Vega No. 6 a chce navázat na předchozí model Vega R3, který disponoval podobnými technickými parametry. Měl však o něco menší displej. Vega No.6 se řadí do rodiny velkých „phabletů“ díky svému FULL HD displeji s úhlopříčkou 5,9 palců. Výjimečný však není jen svým displejem, ale také technickými parametry. Do výbavy patří čtyřjádrový procesore Snapdragon taktovaný na frekvenci 1.5 GHz, 2 GB operační paměti RAM a vnitřní úložiště s kapacitou 32 GB. Dle těchto ukazatelů můžeme usuzovat, že se bude jednat o výkonný a dobře vybavený smartphone.

Full HD displej (1920 x 1080 pixelů) by měl zaručit špičkové zobrazovací schopnosti. Do výbavy pak dále patří 13MPx fotoaparát a přední kamerka s rozlišením 2 MPx. O konektivitu se postarají podporované LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC a A-GPS. Baterie s kapacitou 3 140 mAh by měla zajistit dostatek energie, i když dle mého posouzení by si takto výkonný telefon zasloužil baterii silnější. Rozměry telefonu jsou 158.6 × 83.2 × 9.9 mm.

Model Vega No. 6 získal operačním systéme Android 4.1.2 Jelly Bean s grafickou nadstavbou Flux UX. Dle sdělení společnosti Pantech je zatím dostupnost stanovena jen pro korejský trh s cenovkou 776 USD – tedy v přepočtu zhruba za 14 700 Kč. To, zdali bude tento špičkový smartphone dostupný i v jiných regionech, zatím nepadla zmínka. Rozhodně by se jednalo o silného hráče, který by konkurenci způsobil nejednu vrásku na čele.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat