Nuance Wintermute – multiplatformní hlasový asistent

Nuance Wintermute – multiplatformní hlasový asistent
2013-01-13T15:30:45+02:00
• 13. 1. 2013
3

Hlasoví asistenti se stávají takovým menším hitem a v této oblasti se snaží několik společností. Pokud vyberu ty největší, tak v určitém ohledu musím zmínit Google, do určité míry Samsung a samozřejmě Apple. Na trhu najdeme i jiné produkty, ale většina z nich je poměrně značně omezena. Tím ale nemyslím schopnost porozumět řeči nebo zásobu funkcí.

Společnost Nuance nyní přichází s projektem Wintermute, který poukazuje na něco, co jsem si ani já sám neuvědomil, ale přitom jsem zjistil, že mi to chybí. Wintermute je multiplatformní asistent, který pracuje podobně jako Siri nebo Google Now, ale všemu dává naprosto nový rozměr. Na mobilu si necháte přes hlasový povel spustit nějakou hudbu. Následně zasednete před počítač a řeknete mu, aby pustil hudbu, kterou jste poslouchali. Ano, nebudete muset říkat co má spustit. Systém ví, že jste něco poslouchali na mobilu, tak vám to pustí.

V tomto případě nebude záležet na tom, jestli máte iPhone, Android, Windows 7/8, nebo třeba OS X Mountain Lion. Váš asistent bude na každém zařízení, které používáte. Bude přizpůsoben kompletně pro vás a taky bude znát hodně vašich zvyklostí, ale to se odvíjí od jeho používání. Zní to vše jako pohádka, ale není. Již nyní je k dispozici ukázka této novinky, na kterou se můžete podívat.

Na každém hlasovém asistentu mi něco chybělo, ale po zhlédnutí tohoto videa mi došlo, že se jedná o velmi omezenou funkčnost. Pokud se tento projekt někdy dostane do praxe, tak se může setkat s úspěchem. Při této multiplatformnosti se může vyskytnout v jakémkoliv zařízení, a to i třeba v autě nebo v inteligentním domě. Jakoby se Sci-Fi stávalo skutečností.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladimír Běhoun

13. 1. 2013, 22:52

Už aby to bylo. Těším se :D

Daniel Peukert

13. 1. 2013, 18:00

Je to sci-fi :D Ne sci-fy…

Přemysl Vaculík

VIP 13. 1. 2013, 18:24

Díky ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat