Huawei chce být tím nejlepším – 8jádro, žádný plast a spousta inovací

Huawei chce být tím nejlepším – 8jádro, žádný plast a spousta inovací
2013-01-13T13:30:05+02:00
• 13. 1. 2013
1

V současnosti mobilnímu průmyslu dominují společnosti Apple a Samsung. To aspoň vyplývá z výsledků prodejnosti smartphonů. Samozřejmě je zde plná plejáda dalších výrobců, kteří se chtějí aspoň udržet na trhu a jiní si vytvářejí strategie na to, aby porazili ty největší firmy. Jednou z nich je i Huawei, která chce být tou nejlepší společností.

Samozřejmě se může jednat jen o vysněné přání, ale sám CEO této čínské společnosti se vyjadřoval jasně o současnosti na mobilním trhu. Dokonce se vyjádřil i na účet Steva Jobse.

„Steve Jobs is gone. Now there is a lack of innovation.“

Steve odešel a nyní je zde prostor pro inovace. Může to být poměrně troufalé tvrzení z úst CEO, ale možná se můžeme těšit na konkurenceschopnější produkty. Na řadu také přišel Samsung, o kterém řekl, že jeho plastové mobily jsou velmi levné, nebo že velmi levně působí. To by mohlo znamenat, že společnost chce uvést více smartphonů, které budou obsahovat polykarbonát nebo kov.

Jde zde hlavně o design a v současnosti ho moc ve světě mobilních zařízení nenajdeme. Huawei si ale nevybírá jen tak vysoké cíle v podání gigantů trhu. Chce si opět uzmout označení nejtenčí smartphone na světě. Po veletrhu CES 2013 klesla hodnota tloušťky mobilu na 6,45, za čímž stojí firma Alcatel (TCL). Zřejmě se dočkáme mobilu, který bude ještě tenčí, ale bližší specifikace nejsou prozatím známy.

Další laťku si vytyčila společnost Huawei u procesorů, kde začíná vládnout architektura Cortex A15. V tomto ohledu chtějí uvést vlastní řešení, což by nemuselo dlouho trvat. Nedávno ale Samsung představil vlastní 8jádrový procesor. Huawei chce mít také vlastní, přičemž zřejmě bude využívat stejnou architekturu jako korejský výrobce. Tím samozřejmě myslím big.LITTLE.

Jedná se o velké plány a jen čas ukáže, jaké produkty se budou snažit o prvenství na trhu s mobily. Bohužel není jedinou společností, která si vyhlédla něco podobného. Příkladem může být Sony nebo HTC, které se chtějí soustředit na prémiové nebo lepší mobily. V tuto chvíli má sice Huawei dobře našlápnuto, ale do vysoké hry jim ještě něco schází.

Zdroje: theverge.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Myslím si, že kdyby Huawei pokryl všechny cenové kategorie mobily a tablety, které jsou tak by mohl určitě konkurovat Samsungu či Nokii a Sony, ale Apple už prostě nic nepředežene. Apple má peníze, základnu uživatelů a služby, které rozšiřuje a snaží se je nabídnout celému světu. Ti ostatní mají Android, který se hrozně roztříštil verzemi a podporou výrobců. Huawei by mohl prorazit buď vlastním OS o který by se opravdu staral a měl pár svých zařízení a obrovskou nabídkou doplňkových sužeb, které by musel nabízet. Spíše si myslím, že by měl šanci maximálně s WP. 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat