Nokia opět propouští, ale slíbila nová pracovní místa

Nokia opět propouští, ale slíbila nová pracovní místa
2013-01-18T13:30:15+02:00
• 18. 1. 2013

Nokia se momentálně nachází v poměrně velké finanční krizi, která ji nutí reorganizovat celou infrastrukturu a fungování společnosti. Nedávno prodala několik sídel, což se dotklo i její centrály ve Finsku, která byla taktéž prodaná. V tomto případě se jedná ale o kuriozitu, protože po prodání budovy si ji pronajala, čímž se nemuselo  konat stěhování. Nyní ale došlo na zaměstnance, jelikož se propouští a zároveň se bude nabírat.

Zní to divně, ale ve výsledku se jedná o celkem logický krok, kterým se samozřejmě výrobce nezavděčí některým lidem. Hned ve finských továrnách bylo propuštěno 1000 zaměstnanců a následně se to samé dotklo Maďarska a Mexika, kde přišlo o práci 4000 lidí. Naštěstí se nejedná o prachsprostý vyhazov z práce, jelikož existují fondy, které budou pomáhat bývalým zaměstnancům k nalezení nového zaměstnání.

Zároveň finský výrobce dodává, že v dohledné době najme 4000 nových pracovních sil, ale tentokrát se bude jednat o lokalitu ve Vietnamu kvůli novým továrnám. Bohužel se restrukturalizace dotkla i IT divize, kde přijde o práci 300 odborníků. Dalších 820 lidí bude přesunuto mezi firmy HCL Technologies a TATA Consultancy Services.

Tak trochu to připomíná „škatulata hejbejte se“. Přesuny z jedné strany na druhou, prodej vlastního sídla a nejasná budoucnost. I tak se dá popsat tato finská společnost. Na druhou stranu se v poslední době objevují zajímavá čísla, která nasvědčují tomu, že by se mohlo Nokii opět začít dařit. Musíme si počkat, jak moc osloví nové zákazníky v tomto roce. Zatím se musí spoléhat na omezenější portfólio produktů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat