Microsoft a Qualcomm spolupracují na levných telefonech s WP8

Microsoft a Qualcomm spolupracují na levných telefonech s WP8
2013-01-29T10:23:02+02:00
• 29. 1. 2013

Microsoft ve spolupráci se společností Qualcomm vyvíjejí referenční modely, které by měly cílit na rozvojové země a také na Čínu. Mělo by se jednat o telefony nižší a střední třídy, jenž by měly být uvedeny v druhé polovině letošního roku. Na výrobě by se mohl také podílet tchajvanský výrobce levných čtyřjádrových čipů Mediatek, které se aktuálně dodávají do zařízení s operačním systémem Android. Mediatek má také zkušenosti v oblasti výroby telefonů s dual SIM, takže je možné, že se dočkáme i těchto variant.

Microsoft chce tímto krokem rozšířit své portfolio telefonů s operačním systémem Windows Phone 8 a posílit svůj podíl na trhu s mobilními telefony. Smartphony s Windows Phone 8, které se prodávají kolem částky 280 dolarů, se těší většímu zájmu, což rozhodně láká Microsoft. Plánované levné referenční modely by se měly prodávat za ještě nižší cenu, která by se měla pohybovat kolem 200 dolarů. Zdá se, že Microsoft se rozhodl pro strategii, díky které bude moci lépe konkurovat levným mobilním telefonům s Androidem. Ty jsou díky nízké ceně velice populární. Uvidíme, zdali bude mít tento krok vliv na upevnění pozice na trhu.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat