Majitelé levnějších tabletů generují vyšší zisk pro vývojáře

Majitelé levnějších tabletů generují vyšší zisk pro vývojáře
2013-01-21T14:30:10+02:00
• 21. 1. 2013

Svět mobilních zařízení prožívá vzestup díky levnějším smartphonům a tabletům. Nyní se objevila zpráva, že majitelé tabletů Nexus 7 utrácejí více peněz než vlastníci jiných tabletů. Bohužel se nejedná o rozsáhlý výzkum a ani analýza nebyla dostatečná. Vše vychází ze statistiky jednoho vývojáře, který stojí za několika populárními hrami.

Herní vývojářské studio TinyCo stojí za celou sérií populárních her pro všechna možná zařízení. Studio  se podělilo o svou statistiku s webem InsideMobileApps a my si můžeme rozebrat zajímavá čísla. V první řadě zde dominuje Nexus 7, jenž tvoří pouze 15% zastoupení mezi tablety, ale jeho majitelé generují až 30 % zisku. V tomto ohledu se také uvádí, že Nexus 7 dokáže generovat až o 50 % vyšší ARPU (Average revenue per user).

Navíc TinyCo uvádí, že právě majitelé referenčního 7palcového tabletu jsou ochotni až o 50 % více utrácet za platby přímo v aplikacích. Mike Sandwick, manažer strategických partnerství společnosti TinyCo, dodává, že se jedná o natolik zajímavá čísla, že je to jen povzbuzuje k další tvorbě.

“It’s going to encourage other people to develop on the platform, which is awesome,”

Řada Nexus nebyla tvořena jen pro uživatele. Je zde vidět, že má pomáhat také vývojářům. Je nutné zde také dodat, že ačkoliv tato informace zní skvěle, tak je vyšších zisků stále dosahováno na systému iOS. Naštěstí za poslední dobu se androidímu ekosystému začíná dařit a výnos se zvyšuje.

Samozřejmě můžete tyto závěry jednoho herního studia zpochybnit, jelikož neobsahuje dostatečný statistický vzorek. Na druhou stranu se z toho dá usoudit, že levné tablety a smartphony vedou své uživatele k většímu utrácení na Google Play Storu. Neutratili spoustu peněz za zařízení, takže se více odhodlají k placení? I tak by se to dalo vyložit a ze své zkušenosti to mohu potvrdit.

Zjevně původní záměr Googlu se začíná pomalu naplňovat. Kromě nabízených levných zařízení se snaží konkurence, která nyní představuje kousky, které jdou s cenou ještě níže než třeba zmiňovaný Nexus 7. Dalo by se najít několik důvodů, proč koupit právě Nexus 7 a nekupovat jiná levnější zařízení, ale to je zde poměrně jedno. Vývojáři zřejmě pomalu přestávají vidět Android jako méně výnosnou platformu, což může napomoci ke kvalitnějším aplikacím.

Zdroj: insidemobileapps.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat