LG a Google – plány kolem dalších zařízení Nexus?!

LG a Google – plány kolem dalších zařízení Nexus?!
2013-01-13T08:28:13+02:00
• 13. 1. 2013
4

Nexus 4 se stal fenoménem, který otřásl mobilním světem ještě dřív, než se vůbec stačil masově rozšířit. Po úspěšném modelu Galaxy Nexus, který pochází z dílny Samsungu, se netrpělivě očekával jeho nástupce Nexus 4 v podání LG. Ten se ale bohužel dobře neuvedl, jelikož jej hned od počátku uvedení na trh provázely problémy s dostupností, které zatím stále přetrvávají.

Aby toho však nebylo málo, objevily se jisté náznaky a spekulace, které poukazují na to, že by LG mohlo pozastavit či radikálně stlačit výrobu Nexusu 4, aby uvolnily kapacity pro jeho potencionálního nástupce. Šéf marketingového oddělení LG James Fisher se nechal slyšet během konference CES, že Nexus 4 je jen jeden z mnoha produktů z rodiny Nexus a že se pracuje na dalších telefonech a tabletech, které by měly tuto řadu rozšířit.

Zdá se tedy, že spolupráce LG a Google nebude jen krátkodobou záležitostí a ani problematická dostupnost Nexusu 4 tuto spolupráci nijak negativně neovlivnila. Fisher také uvedl, že by některé smartphony z další generace Nexusů mohly být uvedeny již v únoru na veletrhu MWC v Barceloně. Spekulace hovoří také o tom, že by nový nástupce Nexusu 4 mohl disponovat výkonným čtyřjádrovým procesorem s taktem 2 GHz a zbrusu novým operačním systémem Android 5.0 Key Lime Pie. Každopádně toto jsou nové a velice vzrušující informace a vzhledem k tomu, že MWC je již blízko, netrpělivě budeme očekávat a sledovat s čím LG a Google přijdou.

Je také možné, že se bude jednat o modernizovanou verzi, u které dojde k mírným změnám. Stále zde visí otazník na projektem X Phone od Motoroly.

Zdroj: ibtimes.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Vojtěch Míček

13. 1. 2013, 18:07

Jak moc se dá věřit těmto spekulacím?

Mobilní svět je o spekulacích. Jedná se o nsmírně atraktivní oblast, na kterou se soustřeďuje obrovská celosvětová pozornost. Tato sféra se neustále a dynamicky rozvíjí. V jednu chvíli máme uveden model, aby v zápětí po jeho uvedení vypluly spekulace o tom, co bude následovat. Spekulace se vypouští záměrně, mají efekt, který ještě více zatraktivňuje dění v této sféře. Mnoho spekulací dozrálo v realitu, ale mnoho spekulací se nikdy nenaplnilo. Dotekománie se snaží přinášet aktuální informace a snaží se monitorovat vše, co se v mobilním světě odehrává tak, aby měl čtenář přehled.

Není už trochu moc těch článků s nadpisem ?!…?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 1. 2013, 11:56

Nevidím na tom nic špatného.
PS: aspoň tam nemáme slovíčka jako „leaknuté“ ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat