Galaxy Tab 3 Plus bude modernizovanou verzí Nexusu 10

Galaxy Tab 3 Plus bude modernizovanou verzí Nexusu 10
2013-01-31T11:30:00+02:00
• 31. 1. 2013

Dnes již víme, že Samsung nechystá žádnou velkou akci pro veletrh MWC. Zřejmě dojde k uvedení několika „obyčejných“ modelů z řad smartphonů a tabletů. Před několika dny jsme vám přinesli první informace o 5 nových tabletech, kde chybí sedmipalcový model. Bude nahrazen 8palcovou verzí, ale nejzajímavější tablet se ukrývá pod označením GT-P8200.

Ten by měl být znám jako Galaxy Tab 3 Plus a podle dostupných zpráv se bude jednat o modernizovanou verzi Nexusu 10, který se prodává jen na vybraných trzích. Například se vůbec nechystá do České republiky, o čemž jsme vás již mnohokrát informovali. Nyní je tento záměr pochopitelný, jelikož se na náš trh zřejmě chystá Galaxy Tab 3 Plus. Bude disponovat rozlišením 2560 x 1600, které nalezneme právě u varianty od Googlu.

Právě tímto modelem bude chtít oslovit zákazníky na globálním trhu. Můžeme počítat s tím, že jeho cenovka bude podstatně vyšší. K modernizaci zřejmě dojde v oblasti úložného prostoru, jelikož 16GB verze by nestačila na současného konkurenta od Applu. Další změna proběhne v oblasti SoC. Tentokrát asi Samsung sáhne po žhavé novince v podobě Exynos 5 Octa, který disponuje 8jádrovým procesorem.

Prozatím se jedná sice o spekulace, ale vedle tohoto vybaveného modelu se objeví slabší verze, která zřejmě nebude disponovat takovým výkonem. Jmenuje se Galaxy Tab 3 10.1 GT-P5200, jenž bude v mnohých parametrech slabší. Zřejmě nebude obsahovat ani SoC Exynos 5250, který obsahuje dvě jádra Cortex A15. Bohužel displej nebude konkurovat modelům Galaxy Tab 3 Plus nebo Nexus 10. Úhlopříčka bude sice 10.1 palce, ale rozlišení se zastaví na hodnotě 1280 x 800 pixelů. V tomto případě můžeme počítat s nižší cenovkou.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat