Full HD displej od Samsungu – rýsuje se SGS IV?

Full HD displej od Samsungu – rýsuje se SGS IV?
2013-01-15T10:11:16+02:00
• 15. 1. 2013

Pokud se podíváme na současný trh s mobilními telefony, tak můžeme u mnohých výrobců nalézt mobily, které disponují Full HD rozlišením displeje. Většinou mají úhlopříčku 5 palců a více. Doposud jsme neviděli ani jeden mobil s podobnými parametry od korejského výrobce. Je to o to zvláštní, jelikož jako jeden z mála si vyrábí zobrazovací jednotky sám.

Nyní se zřejmě ukázalo na jedné prezentaci, že právě v tomto roce se ukáží první modely s Full HD displeji, ale s trochu odlišnou úhlopříčkou. Výrobní procesy a technologie Samsungu nabídnou úhlopříčku 4,99 palce, přičemž hustota pixelů dosáhne na hodnotu 440 ppi. Pokud vás zajímá technologie, tak se opět má jednat o AMOLED displej. Dodávky jsou plánovány na první kvartál tohoto roku.

 

To by napovídalo faktu, že Samsung uvede Galaxy S IV až po veletrhu MWC. Prozatím se jedná jen o spekulace, které nejsou podloženy „uniklými“ benchmarky nebo fotografiemi. Pokud započítáme nedávné představení SoC Exynos 5 Octa s 8 jádry, tak si pomalu můžeme skládat kompletní specifikace očekávaného top modelu. Ten by se měl odlišovat také tím, že bude obsahovat grafiku PowerVR SGX 544MP3.

Render SGS IV – jak by mohl vypadat

Když se poohlédneme po předchozích modelech, tak u SGS II a III byla použita Mali 400. Nyní se vrací k firmě, která dodala grafiku pro první generaci SGS I. Můžeme zajít ještě dál a rovnou říct, že bude obsahovat 2 GB RAM a 32GB/64GB interní úložiště. Zřejmě zde bude vylepšená podpora LTE sítí. Prakticky jsme si poskládali celý smartphone, ale největší záhadou bude samotný design. Zkusí ho Samsung vylepšit, nebo použije lepší materiály? To zatím nevíme, ale asi budeme moci očekávat baterii o kapacitě kolem 3000 mAh.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat