5 aplikací ze storu: Výběr na iOS

5 aplikací ze storu: Výběr na iOS
2013-01-30T11:30:41+02:00
• 30. 1. 2013

Další středa a máme tu pokračování seriálu 5 aplikací ze storu, tentokrát na platformě iOS. V dnešním článku si představíme tři užitečné aplikace a dvě hry.

CARDIOGRAPH

Tato aplikace jak již název napovídá, zaznamenává vaši srdeční aktivitu – tep. A budete se divit, opravdu to funguje. K zaznamenávání je využíván zadní fotoaparát s rozsvíceným bleskem, k němuž přiložíte váš prst. A právě v tom je ten fígl – blesk prosvítí váš prst a fotoaparátem zaznamenává váš srdeční tep. Vaše výsledky se ukládají a později si je můžete kdykoliv zobrazit a přiřadit k nim svou polohu. Cardiograph je nyní placený a jedná se opravdu o zajímavý počin.

logo-app Cardiograph Classic Developer Zdarma iOS

DOWNLOADER

A nyní tip na velmi užitečnou aplikaci se jménem Downloader.  Ta rozšiřuje funkcionalitu iOS, a to tím, že s ní můžete stahovat cokoli z internetu – například videa, PDFka, písničky a vlastně skoro cokoliv vás napadne. Vše uložíte přes integrovaný prohlížeč a soubory se vám pak zobrazují v jednoduchém správci vašich stažených souborů, kde s nimi můžete dále pracovat. Soubory lze třídit do složek a různě je mezi nimi přesouvat. Stažené písničky můžete pak přímo v aplikaci poslouchat díky integrovanému přehrávači hudby. Zaujalo mě také propojení s cloudovými úložišti a možnost sdílet soubory přes Wi-Fi či Bluetooth (funguje pouze mezi iOS zařízeními). Tato všestranná aplikace je v současné chvíli placená, avšak já ji získal kdysi v akci zdarma a doporučuji vyzkoušet aspoň její Lite verzi.

NIKE+ RUNNING

Podle mě nejlepší aplikace na běhání. Po prvním zapnutí zadáte svoje údaje (váha, věk,…) a poté již můžete začít běhat. Při běhu se zaznamenává vaše trasa pomocí GPS, a pokud si nastavíte určitý cíl (například 5 km), hlas ve sluchátkách vás upozorňuje, kolik metrů vám zbývá, i pokud posloucháte hudbu. Po doběhnutí se vám zobrazí zvládnutá vzdálenost, uplynulý čas, průměrná rychlost a spálené kalorie. Tato data potom můžete sdílet na Facebook nebo nahrát na webovou službu NikePlus.com, kde si můžete své úspěchy pěkně prohlédnout na svém počítači. Za běhání také získáváte různé „achievementy“. Jedná se opravdu o pěknou, propracovanou aplikaci, jež je dokonce zdarma.

logo-app Nike+ Run Club Developer Zdarma iOS

TINY TOWER

V současnosti má nejoblíbenější hra na iPhonu, velmi vřele doporučuji. A o co tedy ve hře jde? Stavíte věž s dalšími a dalšími patry. V každém patře pak můžete postavit buď obchod, který vám bude generovat zisk, nebo apartmány. Lidi, jež ubytujete v apartmánech, pak zaměstnáváte právě ve vámi postavených obchodech. Své obchody a apartmány je také ještě možno přizpůsobit změnou barvy. V neposlední řadě je vaším úkolem rozvážet lidi výtahem po vaší věži. Tiny Tower zaujme svou pěknou pixel-art 8-bitovou grafikou a i vcelku povedeným soundtrackem.

Celkově hraji Tiny Tower už asi půl roku a stále mě to nepřestává bavit, a to už mám okolo 50 pater. Tak stahujte, nyní je k dispozici i verze pro Android a také zdarma.
logo-app Tiny Tower Developer Zdarma iOS

FREEZE

Ponurá temná hra Freeze zaujme hlavně svou dobrou hratelností. Jde o to, že musíte dostat oko z bodu A do bodu B přičemž vám v tom brání různé překážky. Jelikož je ovládání vyřešeno otáčením hrací plochy, po které se oko pohybuje, máte možnost oko na chvíli zmrazit, otočit plochu a zase pokračovat. Tuto zajímavou hru najdete na AppStore za dolar.

logo-app Freeze! Developer Zdarma iOS

A to by bylo z dnešního výběru vše. Snad se vám aplikace a hry líbily. Za týden můžete očekávat pokračování tohoto seriálu, avšak pro platformu Windows Phone.

 

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat