Zensorium Tinké – zdravotní gadget pro iOS zařízení

Zensorium Tinké – zdravotní gadget pro iOS zařízení
2012-12-06T09:50:46+02:00
• 6. 12. 2012
1

Už jste možná viděli všechny možné blbůstky pro smartphony nebo tablety. Od možnosti rozšíření kamery o další optiku až po nepoužitelné doplňky. V tomto směru je asi největší trh pro iOS zařízení, kde najdete širokou nabídku gadgetů, které stačí připojit k iPhonu nebo iPadu. V tuto chvíli společnost Zensorium představila malé zařízení Tinké, které vám pomůže se zdravím.

Nemusíte se bát, že by vás tato novinka léčila. Jedná se o miniaturní kardiorespirační monitor, který stačí připojit k iOS zařízení a pomocí aplikace můžete sledovat několik hodnot. Například zaznamená vaši tepovou frekvenci, okysličování krve nebo dechovou frekvenci. To vše hlavně díky zdroji světla a senzoru, na které stačí přiložit palec.

Kromě sledování aktuálního stavu můžete také hodnoty zaznamenávat pro sledování vývoje svého zdraví. Případně můžete vše sdílet na sociálních sítích. Pravděpodobně tento malý pomocník nebude dodávat natolik přesné údaje, aby jim věřil lékař, ale pro vaše informování mohou postačovat. Dokonce zde najdete i Zen Index, díky kterému si můžete sledovat hodnotu stresu. Nyní se již můžete podívat na ukázkové video.

To vše můžete získat za 119 dolarů. Bohužel Tinké byl vyvíjen pro již „obstarožní“ 30pinový konektor, ale firma slibuje, že lze použít bez starosti lighting adaptér. Co říkáte na takového pomocníka? Najde si v dnešní době své využití?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Polášek

6. 12. 2012, 17:56

Tenhle gadget už znám dlouho, ale ne díky tomu, co dělá, ale díky tomu, že je na jeho webu naprosto dokonalý příklad CSS3 paralax scrollingu. Naprosto obdivuhodný příklad.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat