Pět aplikací ze storu – s iPadem do školy

Pět aplikací ze storu – s iPadem do školy
2012-12-06T10:30:12+02:00
• 6. 12. 2012

Uvítací obrazovka Evernotu

Evernote

Multiplatformní aplikace s klienty pro iOS, Android, MAC i PC. Slouží k synchronizaci poznámek a do školy je takřka ideální. Poznámku, kterou si zapíšete, máte k dispozici kdekoliv. Jedinou nevýhodou je nutnost zakoupení premium účtu, pokud ukládáte do poznámek obrázky či zvukové stopy. To z důvodu, že ve Free verzi můžete přenést maximálně 60 MB za měsíc. Toto předplatné není na druhou stranu vůbec drahé – 10 dolarů měsíčně, popřípadě 50 dolarů za rok. Také, podobně jako já, si můžeze objednat Evernote Moleskine, ke kterému dostanete 3 měsíce PRO verze zdarma.

Uvítací obrazovka Evernotu

logo-app Evernote Developer Zdarma iOS

Pages

Pokud vlastníte Mac a nechcete drahou investici do Microsoft Office, jsou Pages výbornou alternativou. Ve verzi pro iOS se jedná asi o nejlepší program pro zpracování dokumentů. V základu iOS obecně umí zobrazit textové dokumenty, neumí je ovšem editovat. K tomu slouží Pages. Připočteme-li automatickou synchronizaci přes iCloud, jedná se o jasnou volbu s pouhým jedním „ale“. Pokud nejste uživateli Macu a na vašem PC běží Word, připravte se na rozhozené formátování a chybějící znakové sady.

Tutoriál, který vás naučí vše podstatné.

logo-app Pages Developer Zdarma iOS

Keynote

Pokud musíte ve škole prezentovat a je vám umožněno připojit si vlastní zařízení, není nic lepšího než iPad s Keynote. Opět ale stejný problém jako s Pages. Powerpoint jde zobrazit, ale nezobrazí se korektně. Opačně to dokonce nefunguje vůbec. Když však prezentaci připravíte v Keynote pro Mac, můžete se těšit na všechny efekty, které vám nabízí dospělá verze. Rovněž jakékoliv drobné úpravy těsně před prezentací nejsou problém.

logo-app Keynote Developer Zdarma iOS

Quick Graph

Pokud nejste v matematice příliš sběhlí a rýsování grafů není váš šálek kávy, je Quick Graph ideální právě pro vás. Ať zadáte jakoukoliv rovnici, Quick Graph vám ukáže, jak bude příslušný graf vypadat.

Šílená rovnice? Není problém.

logo-app Quick Graph Developer Zdarma iOS

Where’s My Water?

Co by to byl za výčet aplikací pro školy, kdyby v něm chyběla nějaká ta hra na odreagování. Where’s My Water? (Kde je má voda?) je logická hříčka, kdy vaším cílem je osprchovat krokodýla a zároveň sebrat všechny tři kačenky. Ač se to může zdát na první pohled jednoduché, tak nad pokročilejšími levely budete delší dobu dumat. Nevýhodou je nutnost platit za další rozšíření hry, které vám ovšem nabídnou spoustu hodin skvělé zábavy.

Začátky jsou jednoduché ale bude hůř.

logo-app Where's My Water? Developer Zdarma iOS

Poznámka: Všechny výše zmíněné aplikace jsou dostupné jak pro iPad, tak iPhone. Ovšem iPad je do školy na psaní poznámek přeci jen vhodnější.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat