Xiaomi MI 3 – konkurence se může začít bát

Xiaomi MI 3 – konkurence se může začít bát
2012-12-12T08:30:05+02:00
• 12. 12. 2012

Čína již není jen zemí, kde by se objevovaly padělky mobilů například společnosti Apple nebo nově i Samsung. Ačkoliv se stále objevují podobné mobily, tak se zde rodí společnosti, které sílí natolik, že bychom se s nimi zanedlouho mohli setkat oficiálně i v Evropě. Jednou z nich je společnost Xiaomi, která nedávno představila svůj top model a kolem které panují zvěsti, že se stane globálním výrobcem.

Nyní se asi v této společnosti spřádají plány na Xiaomi Mi 3, smartphone, který se rozhodně po stránce parametrů bude moci rovnat s těžkou konkurencí velkých výrobců. Naštěstí zde nemusíme hledat nějak extrémní pádlo, jelikož bude mít displej s úhlopříčkou 4,5 palce bez udaného rozlišení. Dodavatelem by měla být společnost Japan Display Corporation, od které jsme mohli vidět již několik displejů, které rozhodně zaujaly. S největší pravděpodobností se můžeme zěšit na vysokou hodnotu DPI.

Mi-Two

Původně se spekulovalo o procesoru s osmi jádry od společnosti MediaTek, který se má objevit například v mobilu od ZTE. Podle nejnovějších informací z těchto plánů schází a Xiaomi zřejmě nabídne to nejlepší, co bude k dispozici na trhu v roce 2013. Právě příští rok se máme dočkat Tegry 4 od Nvidie a právě tato výbava by se měla objevit v nadcházejícím modelu.

Největší zajímavostí je samozřejmě výkon a spotřeba. Tegra 4 má být vyráběna 28nm technologií. Navíc zde budeme moci využít výkon a efektivitu jader Cortex-A15, která zřejmě budou taktována na frekvenci 1,8 – 2 GHz. Veškeré tyto informace pocházejí od asijského dodavatele pro Xiaomi. Prozatím není tento konkrétní model ani v prototypové části, ale prý k tomu moc nechybí.

Zdroje: cnbeta.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat