Surface v internetovém provozu nedosahuje ani na rodinu Nexus

Surface v internetovém provozu nedosahuje ani na rodinu Nexus
2012-12-12T09:02:02+02:00
• 12. 12. 2012

Microsoft představil svůj tablet Surface se systémem Windows RT a měl s ním velké plány. Prozatím se neprodává globálně a rozhodně jej budete těžko hledat například v našich končinách. V USA je to ovšem jiné, jelikož se pro Microsoft jedná o jeden z předních trhů.

Ačkoliv tablet zaujal svým zpracováním, systémem a celkovým dojmem, tak se nedá hovořit o velkém úspěchu. Zatím sice nejsou dostupná čísla o prodejnosti, ale v určitém ohledu se dá udělat odhad na základě statistiky z webového provozu. Jedná se o velmi nepřesné měření, ale je rozhodně alespoň malým ukazatelem toho, jak moc jsou tyto tablety rozšířeny nebo využívány pro prohlížení webů.

Údaje pocházejí ze společnosti Chitika Insights a z její reklamní sítě, kde bylo zaznamenáno několik miliónů tabletů, které jsou využívány jako zařízení pro prohlížení webu. Při tomto provozu si analytici ve firmě všimli, že v období od 12. 11. 2012 do 18. 11. 2012 tvořil tablet Surface pouze 0,13 %. Také došli k závěru, že tablety Nexus si vzali celkově 0,91 % z daného úseku provozu na internetu.

Samozřejmě mají Nexusy náskok, ale není zas tak velký. Čísla jsou poněkud zvláštní a nevím sám, jestli je to prohra pro Nexusy, nebo pro Surface. Zařízení od Googlu jsou levná, a tak bych čekal o něco vetší zastoupení v tomto průzkumu. Tablet od Microsoftu patří mezi ty dražší a celkově chápu menší zastoupení, ale až tak malé na trhu USA a Kanady? Rozhodně to nejsou pěkná čísla ani pro jednu firmu.

Na druhou stranu jsou poměrně pochopitelná. Android nepatří za velkou louží k nejprodávanějším systémům, jelikož si zde nabírá stále větší oblíbenost samotný Apple a jeho tablety. V Evropě by to bylo asi naopak, ale to nemohu s určitostí tvrdit, protože tu není žádná podobná studie. Dá se tento výsledek na základě údajů jedné společnosti brát jako směrodatný? Vypovídá o úspěšnosti zmiňovaných tabletů? Zatím bych to netvrdil. Rozhodující bitva se blíží a ještě za námi nejsou Vánoce. Právě v tomto čase se možná budou dít divy.

Zdroj: insights.chitika.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat