Viddy: sociální mrvítko pro vaše videa

Viddy: sociální mrvítko pro vaše videa
2012-12-15T13:26:52+02:00
• 15. 12. 2012
1

Pro Android se objevila nová aplikace Viddy, která byla již nějakou dobu dostupná pro iOS a která je takovým video instagramem. Co to vlastně Viddy je? Je to služba fungující na stejném principu jako již zmíněný Instagram a další jemu podobné služby. Viddy není jen „mrvítko“ pro videa, ale je to zároveň sociální síť, přes kterou lze videa sdílet, hodnotit a komentovat. Jak sami zjistíte, síť Viddy si již oblíbily i hvězdy show byznysu, takže sem tam uvidíte videa od Britney Spears, Justina Biebera nebo Rihanny.

Do služby Viddy se můžete zaregistrovat buď pomocí webového rozhraní nebo prostřednictvím aplikace pro Android či Apple. K registraci můžete také použít přihlašovací údaje pro Facebook či Twitter. Po instalaci aplikace vás přivítá úvodní obrazovka, kde můžete vybrat video uložené ve vašem telefonu, nebo jej můžete pořídit pomocí kamery. Pokud se rozhodnete přednostně prozkoumat možnosti aplikace, tak hned na začátku vás  vyzve, abyste nastavili možnosti sdílení, ale to jen v případě přihlášení pomocí Facebooku či Twittteru.

Pokaždé, když aplikaci spustíte, vás přivítá úvodní stream, který je rozdělen na sekce Following – uživatelé, které sledujete, Featured – výběr videí, která by vás mohla zajímat a Likes – videa, která se vám líbila. Pokud se chcete podívat na to, co zrovna letí, tak k tomu slouží záložka „Hot“, ve které naleznete videa zaznamenávající největší popularitu.

V záložce „News“ naleznete aktivity lidí, které sledujete a také různé notifikace. V záložce „Profile“ se nachází přehled vašich videí, videí uživatelů nebo těch, kteří vás sledují. Dále pak je k dispozici záložka „Search“ pro vyhledávání uživatelů a hashtagů. Poslední záložkou je „Settings“, která slouží k nastavení profilu, soukromí a připojených sociálních sítí.

Po nastavení všeho potřebného můžeme přejít k samotné práci s videem. Služba Viddy umožňuje kromě své vlastní sociální sítě nahrávat videa i na Facebook, Twitter a Youtube. Musíte je však k Viddy připojit. Je důležité upozornit na to, že Viddy vytváří krátká videa, spíš takové video momentky. Velikost resp. délka videa je omezena zhruba na 15 sekund. Po zkrácení videa na požadovanou délku a výběru úvodního snímku máte možnost jej „vylepšit“ pomocí několika efektů a hudby. Pro úpravu videa poslouží deset efektů, pokud budete chtít video ozvučit, máte na výběr z šestnácti soundtracků. Následně upravené video se pak nahraje do úložiště Viddy. Před nahráním můžete ještě nastavit, kde všude chcete video publikovat. V nastavení aplikace můžete také zvolit, zdali chcete nahrávat video ve vysoké kvalitě, což logicky zvětší jeho velikost a bude náročnější na objem přenesených dat.

Upřímně, Viddy není špatný nápad, ale zas tak moc nenadchnul. Rozhraní aplikace není úplně nejsvižnější, chybí mi tam čistý styl rozhraní Instagramu a hlavně, ačkoliv je myšlenka vytváření video momentek vcelku dobrá, není to žádné terno. To, zdali díky rozšíření pro Android si tato aplikace získá masovější popularitu, je otázka. Je nutné ji brát jako mobilní formu sdílení krátkých videí, nic víc. Pokud jste očekávali sdílení libovolně dlouhých videí s možností editace, budou zklamáni. Pro tento účel není Viddy určena, nicméně určitě stojí za vyzkoušení a pokud se rozhodnete ji otestovat, nezapomeňte nám sdělit vaše zkušenosti a názory.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Tomáš Krchňák

15. 12. 2012, 15:57

Pěkný exorcistický filtr, palec nahoru! :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat