Vánoce 2012: Jaký tablet vybrat okolo 7 500 Kč

Vánoce 2012: Jaký tablet vybrat okolo 7 500 Kč
2012-12-05T14:24:25+02:00
• 5. 12. 2012
3

V roce 2012 jako by se s tablety roztrhl pytel. Budu se vám zde však snažit pomoct s vybíráním tabletu, který na sobě nosí cenovku okolo 7 500 Kč. Zaměříme se hlavně na Android, jelikož jiné operační systémy nenabízí mnoho tabletů, které by vyhovovaly této cenové kategorii.

Android

Google Nexus 7

Mezi tablety s Androidem nesmíme opomenout referenční tablet přímo od Googlu. Vše se dozvíte ve video recenzi od Václava Pavlína, který tento tablet vlastní, takže s ním má plno zkušeností. Cenovka zařízení se pohybuje okolo 6 000 Kč za 16GB verzi. Je možné koupit i 32GB verzi s 3G, za tu si ovšem připlatíte, a to až 2 000 Kč.

Graf ceny produktu Google Nexus 7 16GB poskytuje server Heureka.cz

Acer Iconia Tab A200

Druhým mnou vybraným zařízením je tablet od firmy Acer. Na přední straně najdete 10“ displej s rozlišením 1280 x 800 bodů. Integrovanou  32GB paměť bohužel nerozšíříte pomocí microSD karty. Jelikož jsme v nižší cenové kategorii, tak se stále můžeme setkávat s dvoujádrovými procesory. Jeden z nich je pravě i v Iconia Tabu a nabízí frekvenci 1 GHz. Operační paměť 1 GB plně postačí pro normální užívání tabletu. Bohužel nemá 3G modul, takže nehledejte slot na SIM kartu. Tento tablet s operačním systémem Android 4.0 koupíte za 7 800 Kč a více.

Graf ceny produktu Acer Iconia Tab A200 HT.H9SEE.002 poskytuje server Heureka.cz

Motorola Xoom 2 (Media Edition)

Druhá generace těchto tabletů přináší mnohem více. Rady si Motorola vzala k srdci, a tak vydala novější tablet, u kterého předpokládala mnohem větší úspěch na trhu. Co vám však Motorola může nabídnout? Dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a operační paměť o velikosti 1 GB. Xoom 2 má 8,2“ dotykový displej s IPS panelem. Také vám nabídne zadní 5MPx fotoaparát a přední kameru s 1,3 MPx. Výstup HDMI je u tohoto tabletu samozřejmostí. Jediné co mi na něm chybí je 3G modul, který bohužel nemá.  Cenovka tohoto tabletu začíná na 7 500 Kč.

Graf ceny produktu Motorola XOOM 2 MZ616 poskytuje server Heureka.cz

Prestigio PMP7100D3G

Další tablet, který zmíním, je jeden z nejlepších v této kategorii. Firma Prestigio už má za sebou pár skvělých modelů, a to právě v této cenové relaci. Jak už jsem psal výše, více než dvoujádrové procesory neuvidíte (mimo Nexus 7, samozřejmě). Je tomu tak i zde – tentokrát s taktem 1,6 GHz. RAM paměť má 1 GB, ovšem uživatelská paměť má 16 GB. Pokud by vám ani 16GB ukládací prostor nestačil, budete si ho moci zvětšit pomocí microSD karty až o dalších 32 GB. Konec názvu tabletu, přesněji poslední dva znaky, značí, že zařízení je vybaveno 3G modulem. Také se můžete těšit na výstup mini HDMI, který si určitě najde své použití. Na zadní straně najdete 2MPx fotoaparát. Vepředu se setkáte s 10“ displejem a nad ním s malou 0,3MPx kamerou. Na to, že toho tablet od firmy Prestigio umí tolik, je vcelku levný. Na koupi tohoto zařízení s Androidem 4.0 vám bude stačit necelých 7 000 Kč.

Graf ceny produktu Prestigio MultiPad PMP7100D poskytuje server Heureka.cz

Samsung Galaxy Tab 2

Nesmíme zapomenout ani na zástupce od Samsungu, který tak trochu nastartoval kategorii sedmipalcových tabletů. Právě Galaxy Tab 2 je přímým následovníkem, který také zapadá do cenové kategorie kolem 7 500 Kč. V základu najdete samozřejmě displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením 1024 x 600 pixelů. Hustota tudíž dosahuje pouze na hodnotu 170 dpi. Výkon bude dodávat dvoujádrový procesor Exynos  s taktovací frekvencí 1 GHz, který je podpořen 1 GB RAM. Základní verze má k dispozici 8 GB interní paměti, kterou můžete rozšířit pomocí microSD karet. Na zadní straně naleznete 3MPx kameru, která je doplněna o 0,3MPx přední kameru pro videohory. Systém je zde Android 4.0 ICS, který byl upraven Samsungem a je zde využíváno prostředí TouchWiz, jež můžete znát z mobilních telefonů. Výdrž bude zajišťovat baterie o kapacitě 4 000 mAh.

Graf ceny produktu Samsung Galaxy Tab GT-P3110TSAXEZ poskytuje server Heureka.cz

Apple

iPad mini

Ještě nedávno by se do této kategorie nevlezl ani produkt od společnosti Apple, ale jelikož rozsah umožňuje zařadit i tablet do 8 500 Kč, tak zde naleznete novinku nesoucí název iPad mini. V základu vás zaujme zpracování, kde dominuje hliník. Pokud jste zvyklí na preciznost výrobků od jablečné společnosti, tak ani zde nebudete zklamáni. iPadu mini dominuje displej s úhlopříčkou 7,87 palce s rozlišením 1024 x 768 pixelů, který dosahuje hustoty 163 dpi. Výkon dodává dvoujádrový procesor A5 s taktovací frekvencí 1 GHz, který uplatníte spolu s grafikou i u náročnějších her. Základní model disponuje 16GB interní pamětí bez možnosti rozšíření. Udávaná výdrž na jedno nabití je 10 hodin, a tak se může stát vašim celodenním pomocníkem.

Graf ceny produktu Apple iPad Mini 16GB WiFi MD528HC/A poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Marek Milfait

5. 12. 2012, 18:48

x

Možná by stálo za to zmínit, že u nexusu 7 za příplatek získáte nejen 16GB navíc ale i 3G modul.

Je to tam napsané cituji “ Je možné koupit i 32GB verzi s 3G, za tu si ovšem připlatíte.“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat