Sharp Aquos PAD – nabušený 7palcový tablet?

Sharp Aquos PAD – nabušený 7palcový tablet?
2012-12-05T18:44:48+02:00
• 5. 12. 2012
1

Společnost Sharp není v našich končinách nijak extrémně aktivní, ale v Asii se snaží. V tuto chvíli byl oznámen sedmipalcový tablet nesoucí název AQUOS PAD SHT21 LTE, který se objeví u japonského operátora KDDI. Prozatím sice nemáme informace o tom, jestli se dostane do Evropy, ale mohl by zaujmout.

Hned v první řadě je jasné, že konkrétní verze je připravena na LTE mobilní síť, na kterou si budeme muset ještě počkat. Úprava na 3G by nemusela být náročná, ale prozatím taková verze neexistuje. Hlavní zajímavostí je, že tablet je odolný proti vodě a prachu, což by asi uvítali náročnější uživatelé. Moc podobných tabletů tohoto typu se na trhu neobjevuje.

Samozřejmě se nejedná o jedinou zajímavost ve specifikací. Bude disponovat také stylusem, jehož využití má být podobné jako u série Note od Samsungu. V základu je dodáván pouze s Androidem 4.0. Procesor byl použit od Qualcommu a jedná se o dvoujádro s taktem 1,5 GHz MSM8960 s grafikou Andreno 225, které bude podpořeno 1 GB RAM. Hned do základu získal tablet 16 GB, které lze rozšířit o microSD kartu až do velikosti 64 GB. Na zadní straně najdeme 8MPx kameru, které bude sekundovat 3MPx přední kamera.

Kapacita baterie je 3 640 mAh, což není mnoho, ale tablet má jednu velkou výhodu v podobě displeje. U něj byla použita technologie IGZO, která je šetrnější na energii než současné konkurenční technologie. Samozřejmostí je již HD rozlišení. V tuto chvíli není známa konečná cena, ale pokud by Sharp uvedl 3G verzi tohoto tabletu s příjemnou cenovkou a novější verzí Androidu, mohlo by se jednat o nejlépe vybavený 7palcový tablet pro celosvětový prodej. Co myslíte? Líbil by se vám takový model?

Zdroj: pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Vaněk

5. 12. 2012, 22:03

Zajímavá nadstavba, určitě by stála za vyzkoušení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat