Vánoce 2012: Jaký tablet vybrat do 5 000 Kč

Vánoce 2012: Jaký tablet vybrat do 5 000 Kč
2012-12-04T11:15:03+02:00
• 4. 12. 2012
9

Ne každý v dnešní době chce vynaložit co nejvíce financí za nový tablet, o kterém ani většina neví, zda najde nějaké výrazné uplatnění. Jestliže si chcete tento druh zařízení nejprve oťukat, nemusíte zoufat, jelikož výrobci tabletů myslí právě i na takové uživatele a nabízí několik cenově dostupných modelů.

Při výběru tabletu s cenovou hranicí do 5 000 Kč není potřeba se držet nějakých zásadních kroků, protože nabízí úplný možný základ a liší se pouze minimálně, ale i přesto vám nastíníme pár možných skutečností, na které můžete při výběru narazit. Některé tablety mají tendenci být v čínském jazyce, jiné nabízejí špatné rozlišení displeje a ostatní můžou nabíhat dlouhou dobu díky slabému procesoru a malé operační paměti. Proto jsme se snažili pro vás vybrat ty, se kterými byste neměli narazit na podobné problémy a dostanete tak odpovídající zařízení za adekvátní cenu.

Yarvik TAB464

Prvním a zároveň jedním z nejlepších tabletů v této cenové kategorii je zařízení od výrobce Yarvik. Tablet je poháněn jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 o frekvenci 1,2 GHz a 512MB pamětí RAM. Rozlišení 10palcového displeje je 1024 x 600 a v jeho základu nalezneme předinstalovaný operační systém Android ve verzi 4.0. Uživatelská paměť je 8 GB a dále ji rozšíříte pomocí paměťové karty. Specifikace můžeme doplnit přítomností Wi-Fi, HDMI či baterie s 8hodinovou výdrží. Cena v českých eshopech startuje na 3 571 Kč.

Graf ceny produktu Yarvik TAB464 poskytuje server Heureka.cz

GoClever TAB A104

Druhým v pořadí je tablet GoClever, jenž disponuje 10palcovým displejem s rozlišením 1024 x 600, jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 o frekvenci 1 GHz, 1GB pamětí RAM a baterií, která vydrží 6 hodin. Své dokumenty uložíte na rozšiřitelnou 8GB uživatelskou paměť. Operačním systémem je zde samozřejmě Android, a to ve verzi 4.0. Mezi další vlastnosti patří taktéž Wi-Fi nebo HDMI. Případné zájemce čeká cenovka začínající na hranici 3 360 Kč.

Graf ceny produktu GoClever TAB A104 poskytuje server Heureka.cz

Prestigio MultiPad PMP5080C

Naším posledním tipem na vhodný vánoční tablet bude model s názvem MultiPad, jehož 8palcový displej s rozlišením 800 x 600 je hnán jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 s taktem 1 GHz a pamětí RAM o velikosti 1 GB doprovázenou Androidem 4.0. Vnitřní paměť nabízí 8 GB a samozřejmostí je možnost rozšíření prostřednictvím paměťové karty. Baterie vám na něm dovolí strávit přiměřených 6 hodin a vlastnosti završí Wi-Fi a HDMI. Závěrem zbývá dodat jeho cenu, která se příliš neliší oproti předchozích a je 3 450 Kč.

Graf ceny produktu Prestigio MultiPad PMP5080C poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Přehledný test tabletů jsem teď našel tady: http://www.test-tabletu.cz/2013/

Neplanujete recenzi GoClever Tab t76gpstv? Mam v planu jej koupit do auta jako mp3/tv/video/GPS a zajimala by me odbornejsi recenze.

Tyto clanky se vydavaji vsude jen kvuli SEO, takze v tom nehledejte zadny jiny zamer. Proste Vanoce 2012 a cim vic clanku s timto nazvem, tim lepe :-) i kdyz jsou o hov..u

mě zaujal např
Gogen TA 8300 , 2 jádra, 1GB RAM, 8″ (formát který ještě myslím dočká svého potenciálu)

Našel bych v této cenové kategorii o hodně lepší kousky, výběr mi opravdu smysl nedává.

Pavel Kříž

4. 12. 2012, 17:49

divím se, že doporučujete takový slaboty, proč ne třeba Prestigio MultiPad PMP5880?

Lubomír Čáslava

4. 12. 2012, 15:21

Všechny zde uváděné „tablety“ jsou předražené šmejdy, které při držení v ruce působí jako hračky pro děti. Do 5-ti tisíc se dá z Číny objednat takřka dokonalý Ainol Fire Flame, který jsem držel v ruce včera a byl jsem v šoku z kvality zpracování. Doslova precizní. Mám již delší dobu Ainol Auroru a zde jsem trochu prskal nad Výkonem (WiFi) ale Fire je doslova bomba. V desetipalcové verzi se nyní připravuje Ainol Captain. Za ty prachy .. kam se na to hrabe vše výše uvedené

Lukáš Rajzl

4. 12. 2012, 13:20

Me jeste vic prekvapilo vynechani tabletu Sencor Element 10.1 za 4999 dvoujadro , 1GB ramm … A nebo Ainol v tehle cene sice jen 7 palcu ale s vetsim rozlisenim nez zde uvedene tablety dvoujadrovy procesor a IPS… Nechapu jak dnes muze nekdo doporucit tablet s rozlisenim 800×480 ten asi nema absolutni prehled co je na trhu k dispozici …..

Docela mě překvapilo, že jste nezmínili tablety Ainol, vždyť ty jsou cenově taky do 5 tis. (alespoň většina 7″ verzí) a troufám si říct, že mají naprostou převahu nade všemi kandidáty. Např. Ainol 7 Fire (také označován jako Flame/Burning) nemá v cenové kategorii do 5 tis. Kč konkurenci

http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Ainol

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat