Vánoce 2012: Jaký smartphone vybrat kolem 4000 Kč

Vánoce 2012: Jaký smartphone vybrat kolem 4000 Kč
2012-12-01T11:01:49+02:00
• 1. 12. 2012

Přesně za 24 dní nás čekají další vánoční svátky a někteří z vás můžou stále váhat při výběru chytrého telefonu pro své blízké. Rozhodli jsme se proto vám tuto složitou práci ulehčit našimi doporučeními, která v následujících dnech budeme přinášet. Jako první na řadu přicházíme s chytrými telefony s cenovou hranicí kolem 4000 Kč.

Android

Sony Xperia U

Tento zástupce běžící na operačním systému Android ve verzi 2.3 disponuje 3,5palcovým displejem s rozlišením 852 x 480, dvoujádrovým procesorem o frekvenci 1 GHz a 512MB pamětí RAM. Mezi jeho další vlastnosti můžeme zařadit 5MPx fotoaparát s bleskem, možnost upgradu na verzi Androidu 4.0, baterii o kapacitě 1320 mAh, GPS modul, Wi-Fi, Bluetooth a FM rádio. Největším nedostatkem může být uživatelská paměť, která sice nabízí 8 GB v základu, ale není zde možnost dalšího rozšíření pomocí paměťové karty. Nakonec samotná cena Xperie U startuje na přijatelných 3910 Kč, ale najdou se obchody, kde je cena výrazně vyšší. I tak jsme jej zařadili do našeho výběru.

Doporučujeme všem nenáročným uživatelům chytrých telefonů nebo také ženám, kterým vyhovuje více operační systém Android.

Graf ceny produktu Sony Xperia U poskytuje server Heureka.cz

Huawei U8850 Vision

Druhým v pořadí je telefon U8850 Vision od společnosti Huawei, který má displej s úhlopříčkou 3,7 palce a dosahuje rozlišení 800 x 480. Procesor o 1GHz frekvenci doplňuje 512 MB paměť RAM. Své fotografie pořídíte díky 5MPx fotoaparátu s bleskem a následně uložíte na 2GB vnitřní paměť, kterou můžete rozšířit pomocí paměťové karty. Uvnitř naleznete Android ve verzi 2.3 a výdrž řídí baterie o velikosti 1400 mAh. Mezi dalšími specifikacemi je podpora Wi-Fi, Bluetooth, FM rádio nebo GPS modul. Jediným kamenem úrazu může být pevně instalovaná baterie pod hliníkovou konstrukcí. Zařízení pořídíte v českých eshopech začínající na ceně 3 939 Kč.

Doporučujeme všem nenáročným uživatelům, svou velikostí potěší i nejedno ženské pohlaví.

Graf ceny produktu HUAWEI U8850 Vision poskytuje server Heureka.cz

Sony Xperia Miro

Posledním zástupcem z rodiny běžící na operačním systému Android, tentokrát ve verzi 4.0, je model Miro ze série Xperia. Displej s úhlopříčkou 3,5 palce má rozlišení 480 x 320. Záda telefonu okupuje 5MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou. Uvnitř na vás čeká 800 MHz procesor, 512 MB paměť RAM, 1500 mAh baterie a rozšiřitelná uživatelská paměť nabídne v základu pouhých 512 MB. Jistými vlastnostmi je Wi-Fi, Bluetooth, GPS či FM rádio. Nakonec tento model obstaráte za pouhých 3 990 Kč.

Doporučujeme všem nenáročným uživatelům. Svou velikostí a výbavou se hodí také pro školáky.

Graf ceny produktu Sony Xperia Miro poskytuje server Heureka.cz

Windows Phone

Nokia Lumia 710 8 GB

Jestliže raději dáváte přednost platformě Windows Phone, tak právě Lumia 710 od Nokie může být tím pravým dárkem, který rozhodně nemůže zklamat nejednoho budoucího majitele. Displej o velikosti 3,7 palce nabízí rozlišení 800 x 480. Telefon má 512 paměť RAM a je poháněn jednojádrovým procesorem o frekvenci 1,4 GHz. Na jeho zádech nalezneme 5 MPx fotoaparát s bleskem a baterii o kapacitě 1300 mAh. Specifikace jako je GPS, Wi-Fi, Bluetooth či FM rádio jsou samozřejmostí. V základu nabízí systém Windows Phone 7 a poté v případě aktualizace i Windows Phone 7.5 Mango (případně 7.8). Stejným nedostatkem jako u předchozího modelu je interní paměť, která je omezena na 8 GB bez možnosti jejího rozšíření pomocí paměťové karty. Cena tohoto zařízení v českých eshopech začíná na příjemných 3720 Kč.

Doporučujeme všem nenáročným uživatelům chytrých telefonů. Nabízí svižný systém Windows Phone, který je přehledný a velmi jednoduchý na ovládání.

Graf ceny produktu Nokia Lumia 710 8GB poskytuje server Heureka.cz

ZTE Tania

Pro většinu z nás se jeví model Tania od společnosti ZTE jako jedno velké a zároveň méně neznámé překvapení na mobilním trhu, ale pokud nahlédneme více pod pokličku, tak je opravdu o co stát. Úhlopříčka displeje činí 4,3 palce s rozlišení 800 x 480. Zařízení s 512 MB pamětí RAM je poháněno procesorem o frekvenci 1 GHz. Mezi další vlastnosti lze uvést 5 MPx fotoaparát, 1400 mAh baterii, operační systém Windows Phone ve verzi 7.5, Wi-Fi, GPS nebo Bluetooth. Není růže bez trní a absence FM rádia může zamrzet. Bohužel interní paměť nabízí pouhé 4 GB bez dalšího rozšíření, což může přímo těžce ranit. Každopádně cenovka začínající těsně pod 3000 Kč je jedinou záchranou.

Doporučujeme všem začátečníkům s chytrými telefony, dále pro seznámí s uživatelským prostředím Windows Phone a uživatelům řídícím se heslem: „za málo peněz, hodně muziky“.

Graf ceny produktu ZTE Tania poskytuje server Heureka.cz

Symbian

Nokia 603

Ani na zapřisáhlé milovníky nostalgického operačního systému Symbian od finské společnosti Nokia nezapomínáme a jednoznačně doporučujeme právě model s číselným označením 603, který má 3,5palcový displej s rozlišením 640 x 480 pixelů. Pod svou nabitou kapotou najdeme jednojádrový procesor o frekvenci 1 GHz, 512 MB paměť RAM a baterii o velikosti 1300 mAh. Na zádech nese 5MPx fotoaparát, bohužel bez autofokusu a jakékoliv přisvětlovací diody. Určitě je potřeba zmínit, že Nokia 603 kromě Wi-Fi, Bluetooth, FM rádia nebo GPS nabízí také NFC technologii. Pro začátek budete moci využít 2 GB vnitřní paměť a následovně libovolně rozšířit prostřednictvím paměťové karty. Telefon běží na operačním systému Symbian ve verzi Belle. Na závěr nezbývá nic jiného než dodat cenu, která u českých prodejců začíná na 3660 Kč.

Doporučujeme všem nenáročným uživatelům chytrých telefonů, ženám se smyslem pro jednoduchost nebo uživatelům navyklým na výrobky finského výrobce.

Graf ceny produktu Nokia 603 poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat