Tablet od Aceru pod 150 dolarů?

Tablet od Aceru pod 150 dolarů?
2016-04-11T11:47:43+02:00
• 21. 12. 2012

Dlouho se hledal výrobce, kterému by se podařilo atakovat cenu 200 dolarů za tablet. Dnes jich tu máme několik, byť zisky z prodeje nejsou nijak závratné. Někteří raději prodělají, ale to jen s vidinou zisku za prodaný obsah pro uživatele. Samozřejmě najdete spoustu tabletů, jejichž cena je pod 200 dolarů, ale doposud se mezi nimi neobjevil model od většího hráče.

Právě Acer asi představí s B1-A71 Tab do kategorie tabletů s cenou kolem 150 dolarů. Nejedná se jen o spekulace, tento model zamířil do FCC, odkud se vynořily první informace. Jak už asi tušíte, tak nemůžeme počítat s nejlepšími specifikacemi. Displej má úhlopříčku 7 palců s rozlišením 1024 x 600 pixelů.

Do výbavy dostal dvoujádrový procesor od MediaTek s taktovací frekvencí 1.2 GHz, který je podpořen pouze 512 MB RAM. Základní interní paměť je pouze 8 GB, ale je zde slot pro microSD karty, díky kterým můžete tuto velikost rozšířit až o 32 GB. Konektivitu bude zajišťovat samozřejmě WiFi, GPS a Bluetooth 4.0. Acer B1 bude vybaven systémem Android 4.1.2 Jelly Bean.

Prozatím neznáme přesnou cenu, ale dle specifikací se dá odhadnout, že nepřekročí 150 dolarů. Dostupnost bohužel také neznáme, ale asi se bude začne prodávat během Q1 2013. Stál by za koupi?

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat