4. mobilní operátor nebude do Vánoc

4. mobilní operátor nebude do Vánoc
2012-12-21T16:04:38+02:00
• 21. 12. 2012
1

Aukce volných rádiových kmitočtů měla dle plánu již dávno skončit, ale všichni čtyři zájemci projevují nebývalé snažení. Rozhodně to může být dobré znamení. Bohužel aukce stále pokračuje a nenaplní se ani původní předpoklady, že se dočkáme výsledku ještě do Vánoc.

ČTÚ muselo sáhnout k opatření a prodloužit samotnou aukci. Bohužel nebude probíhat přes svátky. Proto v tuto chvíli pozastavuje celé jednání. Všichni zájemci se následně vrátí k vyjednávání po novém roce. Úřad k celé záležitosti vypustil velmi krátkou tiskovou zprávu.

Praha, 21. prosince 2012. Český telekomunikační úřad oznamuje, že po dobu vánočních a novoročních svátků přeruší aukci volných rádiových kmitočtů k zajištění veřejné komunikační sítě v pásmech 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz. Aukce bude s ohledem na stále trvající zájem dražitelů pokračovat i v novém roce.  

Hlavním cílem aukce je zajistit občanům a podnikatelům služby vysokorychlostního mobilního internetu v nových sítích tzv. čtvrté generace a zlepšit dostupnost této služby i v méně obydlených oblastech. Stanovené podmínky rovněž podporují prohloubení hospodářské soutěže, což se odráží i v účasti nového zájemce o vstup na trh.

 PhDr. František Malina

Pokud vás zajímají bližší informace o volných frekvencích, nebo chcete vědět, jak podobná aukce probíhala u sousedů, tak se podívejte na následující díl pořadu Hangoutu Mobilně. Zde nám odpovídal expert na mobilní komunikace Radek Zajíc.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Polomík

1. 1. 2013, 20:39

A už víme, že vítězem se stáva T – Mobile

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat