DoorBot – už nikdy nebudete muset ke dveřím video

DoorBot – už nikdy nebudete muset ke dveřím [video]
2012-12-21T13:00:09+02:00
• 21. 12. 2012

Opět tu máme pořádnou vychytávku pro milovníky elektronické domácnosti. V našem seriálu Inovace bez legrace jsme si představili spoustu zajímavostí. Už jsme tu měli elektonický záchod spojený s vaším Androidem, přes WiFi ovládané žárovky a nyní tu máme pokračování Lockitronu.

Pamatujete si tuto vymoženost? Dovoluje vám na dálku ovládnout zámek u jakýchkoliv (svých) dveří skrze mobilní telefon. Bohužel měl poměrně zásadní nedostatek v podobě nemožnosti vidět toho, kdo je přede dveřmi. Nyní se objevil další projekt, který jej doplňuje a jmenuje se DoorBot.

Jedná se o poměrně jednoduché a známé zařízení, které bylo přeneseno do 21. století. Možnost vidět, kdo zvoní na váš zvonek opravdu není novinka, ale má svou nevýhodu. Takové domácí interkomy mají pevně stanovená místa použití. Vždy jste museli vstát a jít  na určité místo, odkud jste mohli vidět a komunikovat s návštěvou. DoorBot toto zjednodušuje a nyní můžete na svém mobilu vidět, kdo zvoní u vašich dveří.

Kromě možnosti vidět návštěvu  je tu i funkce komunikace. DoorBot je vybaven kamerou, reproduktorem a mikrofonem. Kompletně je poháněn několika tužkovými bateriemi, díky čemuž je instalace jednoduchá. Jakmile někdo zazvoním na DoorBot, spojí se s vaším mobilním telefonem a vy ihned uvidíte návštěvu na displeji. Můžete odpovědět, nebo jen zamítnout a dělat, že nejste doma. Podívejte se raději na video, kde je vše pěkně vysvětleno.

Pokud spojíte DoorBot a Lockitron, tak získáváte kompletní vládu na svými dveřmi z pohodlí jakékoliv části domu díky svému mobilu. Tvůrci nyní shánějí investici na dokončení projektu a snad se jim to podaří. Pro mnoho lidí se může jednat o celkem praktickou záležitost. Celý systém je kompatibilní s iOS a Androidem. Konečná cena DoorBotu má být 169 dolarů, a pokud k tomu budete chtít Lockitron, vyjde vás komplet na 319 dolarů. Stránku projektu naleznete na tomto odkazu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat