Screen Standby: zhasnout, prosím

Screen Standby: zhasnout, prosím
2012-12-24T10:00:35+02:00
• 24. 12. 2012

Pokud ze svého androidího zařízení streamujete pomocí HDMI či MHL např. do televize, určitě jste si všimli, že nelze zhasnout obrazovku, jinak se přenos přeruší. Rozsvícená obrazovka však rychle vybíjí baterii a navíc se zkracuje její životnost. Tento problém byl však díky XDA před nedávnem vyřešen aplikací Screen Standby. Ta umožňuje displej zhasnout, aniž by došlo k přerušení spojení.

 

Aplikace donedávna fungovala jen na zařízeních s ROOTem. Nyní si ji do parády vzal vývojář z XDA s nickem nkahoang a ještě ji vylepšil. Tím nejzásadnějším je možnost využít ji i na zařízeních, která ROOT nemají, tudíž ji může použít kdokoliv. Další novinkou je možnost udělat ze svého zařízení bezdrátový touchpad. Můžete takto využít i svého staršího, již nepoužívaného androida.

Aplikace se bude hodit i těm, kteří používají nástroje, jež z telefonu vytvoří přijímač Wi-Fi nebo Bluetooth pro počítač, jelikož ty většinou potřebují ke svému chodu rozsvícenou obrazovku. Snad posledním vylepšením je možnost zatřesením obrazovku vypnout, či přepnout do tzv. dim-modu, což je nastavení podsvícení na minimum.

 

Aplikace se tedy jistě mnohým bude hodit, ať už streamujete do televize, používáte svůj telefon jako příjimač wifi nebo třeba v kombinaci se Sleep as Android, která také vyžaduje rozsvícený displej.

 Aplikace má i svůj widget

 Na to, jak aplikace funguje, se můžete podívat v následujícím videu.

logo-app Screen Standby ♯ Root nkaHnt Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat