Samsung Galaxy GRAND – kdo jej bude chtít?

Samsung Galaxy GRAND – kdo jej bude chtít?
2012-12-19T09:20:03+02:00
• 19. 12. 2012
1

Nějakou dobu se ve spekulacích objevoval model Samsung Galaxy Grand, o kterém se hovořilo jako o dalším super smartphonu od korejského výrobce. Bohužel tomu ale nenasvědčoval samotný displej, a tak se dlouho myslelo, že dojde k nějakým změnám.

Dnes již spekulovat nemusíme, jelikož Galaxy Grand a Galaxy Grand Duos jsou oficiálně oznámeny. Žádné fanfáry se nekonají, a to ze zjevného důvodu. Specifikace je zařazují spíše do nižších příček. Základem je displej o úhlopříčce 5 palců, ale nečekejte ani HD rozlišení. V tomto případě naleznete jen 800 x 480 pixelů s využitím LCD TFT.

Na zadní straně najdete 8MPx kameru, které bude sekundovat přední 2MPx. Srdcem je dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz bez bližšího upřesnění, který je podpořen o 1 GB RAM. Interní paměť je pouze 8 GB, ale je zde možnost rozšíření o microSD karty. Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 2 100 mAh, což by mohlo dostačovat možná na dva dny provozu. Zbylé specifikace můžete vyčíst z obrázku níže.

Potěšující informací je verze systému, jelikož se bude jednat o Android Jelly Bean 4.1.2. Jak již bylo naznačeno, bude k dostání ve dvou variantách. GT-i9080 bude mít jeden slot na SIM kartu a GT-i9082 bude mít sloty dva. Prozatím neznáme přesnější informace o ceně nebo dostupnosti, ale asi nemusíme očekávat příliš vysokou cenu.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pokud ten procesor nebude A -15 tak to pude to bych typoval tak asi 8k, ale známe své lidi takže asi tak 9k vždyť SGS2 s větším displayem…:)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat