SnapKeys Si – klávesnice pro Androidy se 4+3 tlačítky

SnapKeys Si – klávesnice pro Androidy se 4+3 tlačítky
2012-12-19T10:32:33+02:00
• 19. 12. 2012

Když se začaly v hojném počtu objevovat smartphony a tablety, tak jsme byli zvyklí na standardní rozložení klávesnice. Jedná se vlastně o QWERTZ (Y), ale po nějaké době se začalo experimentovat se způsoby psaní. V dnešní době se vrací prediktivní styl psaní, a to i v podobě klávesnic typu slide, kde stačí jezdit prstem po tlačítkách a software za vás napíše potřebné slovo.

Samozřejmě se zde objevují nejrůznější experimenty, které se snaží posunout styl psaní trochu dál. Společným rysem je většinou rychlost a přehlednost. Dnes se podíváme na ambiciózní projekt SnapKeys Si, který vás zaskočí.

Zde již nenajdete hojné množství kláves. Tak trochu bych nový styl mohl přirovnat ke způsobu vyťukávání písmen na hloupých telefonech, ale tentokrát nebudete mít ani tolik tlačítek. Ve skutečnosti máte k dispozici jen 4, na kterých jsou umístěna písmena v počtu tří. Jednoduchou matematikou se dostaneme na 12 písmen, které můžete použít.

Zbylá písmena se nacházejí nezobrazena v prostoru mezi hlavními tlačítky. Dle autorů nejsou zobrazena a nepoužívají se na SnapKeys Si z toho důvodu, že jsou nejméně využívána. Takže ke psaní textu se budete muset ještě více spolehnout na prediktivní psaní. Sami se podívejte na výukové video.

Je jasné, že záleží na velikosti slovníku, který lze rozšiřovat. V tuto chvíli asi zvládne jen angličtinu, ale osobně si nedokážu představit, že bych se na něčem takovém naučil psát. Hlavním smyslem nové klávesnice je úspora času a prostoru pro zobrazení psaného textu. Pokud si ji chcete vyzkoušet, můžete stahovat zde. Jen upozorním, že se jedná o beta verzi k testování. Zalíbila se vám?

Zdroj: techcrunch.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat