Notifikační centrum – Samsung vs. Apple

Notifikační centrum – Samsung vs. Apple
2012-12-22T00:01:38+02:00
• 22. 12. 2012
1

Spory, patenty, války a zase dokola. Nekončící cyklus se soustřeďuje kolem dvou firem, a tím myslím samozřejmě Apple a Samsung. Prozatím mohu říct, že se korejské společnosti nijak nedaří. Apple má prostě lepší právní komando, proti kterému málokdo něco zmůže. Nyní se ale zřejmě schyluje k velmi zajímavému sporu, na který asi čekalo hodně lidí. Mnozí jej dokonce předvídali.

Jedná se o notifikační centrum, které je známé také jako notifikační lišta. Dá se říct, že je spojovaná s Androidem, kde si na ni uživatelé zvykli a přímo k ní přirostli. Když něco podobného, prakticky totožného, představil Apple u systému iOS 5 v roce 2011, tak se vynořilo hned několik otázek. Většina z nás čekala žalobu. Nic se nedělo a tak trochu se zapomnělo na tuto „kopii“.

Apple je schopen žalovat jiné firmy už jen za přechody a animace, ale nikdo se nepustil do jeho notifikační lišty. Nyní se objevila informace na portálu brightwire.com, že se schyluje k žalobě. Tento web slouží pro manažery a jedná se o portfólio zdrojů. Ale nyní zpět k žalobě. Zatím nic není jisté, ale Samsung se pustí ve své domovině do sporu s Applem kvůli zmiňovaným notifikacím. Prakticky rok po představení na iOS 5.

Je tu poměrně zvláštní situace, jelikož tato lišta nepatří Samsungu. Za vším stojí právě Google, ale nějakým způsobem se do sporu pouští korejská společnost. Možná se také ptáte, proč se tak děje až rok po představení iOS 5. Odpovědí je hned několik. Možná se tak dlouho vše připravovalo k rázné žalobě, která bude mít šanci na úspěch.

Druhý důvod je logičtější. Google teprve před měsícem získal schválený patent na notifikační centrum (lištu) a prakticky se otevřela cesta k přímé žalobě. Google a Samsung mají patent v rukávu, s kterým mohou vyrukovat proti Applu. Nelze jednoznačně tvrdit, že dojde k očekávané bitvě, ale zatím tomu nasvědčují nové důkazy. Budeme si muset počkat nějakou dobu, než se pohnou ledy. Co říkáte na tuto novou informaci? Jedná se o správný krok?

Zdroje: brightwire.com, androidauthority.com, cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

nezdá se mi že by se Samsungu nevedlo

a určitě to správný krok je, když Apple žaluje koho může jenom kvůli blbostem a nesostředí se na svůj nedodaný systém tak by se mu měla zchladit hlava

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat