StickNFind – už nikdy nic neztratíte

StickNFind – už nikdy nic neztratíte
2012-12-07T11:34:57+02:00
• 6. 12. 2012

Patříte mezi lidi, co všechno ztrácejí? Asi si říkáte, že by vám pomohl jen nějaký lokalizátor, díky kterému byste všechno vždy našli. Samozřejmě je zde menší háček. Ačkoliv můžete dnes koupit nějaký gadget, který se na tento problém hodí, tak většinou se jedná jen o další zařízení do vaší kapsy. Nejlepší by bylo využití smartphonu pro nalezení čehokoliv. Možná je zde řešení, které se jmenuje StickNFind.

Jedná se o další projekt, který hledá své investory na stránkách podobných Kickstarter. V tuto chvíli vás nebudeme lákat na to, abyste vytáhli platební kartu a podpořili vývojáře. Na začátku si totiž stanovili hranici 70 000 dolarů, aby projekt mohli dokončit. Zbývá ještě 40 dnů a v tuto chvíli již mají investici ve výši 118 000 dolarů.

Aktuálně mají autoři k dispozici prototyp této technologie a novinky, která zatím pracuje s iOS zařízeními. Nemusíte se bát, že by majitelé Androidů byli ochuzeni. Zde se připravuje aplikace, takže mohou být spokojeni všichni. O co vlastně jde? Na předmět, který často ztrácíte, nalepíte malinké zařízení, které v sobě obsahuje baterii, diodu a reproduktor. Komunikaci mezi StickNFind a smartphonem zajišťuje Bluetooth 4.0, který má výhodu v nízké spotřebě energie.

Autoři uvádějí, že dosah zařízení je až 30 metrů. Takže nebude problém lokalizovat ztracenou věc. Samozřejmě je zde potřeba aplikace, která nespustí jen signalizaci na StickNFind, ale obsahuje také radar, který vás může poslat správným směrem. Také vám vyobrazí, kde se všechny věci nacházejí a to i s popisky.

Baterie v StickNFind může vydržet až jeden rok, ale závisí to na tom, jak často budete vyhledávat ztracené věci. Energie je dodávaná pomocí baterie do hodinek, takže si nebudete muset kupovat po vybití další sadu balení. K jednomu smartphonu můžete použít až 20 takových bodů, takže si můžete pohodlně označit vše v domácnosti. Od dálkového ovládání, přes klíče, až třeba po psa. Nyní se již můžete podívat na video, které vytvořili tvůrci tohoto projektu.

Zdroj: indiegogo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat